DOLAR 32,597
EURO 34,7304
ALTIN 2498,028
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya geldi

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya geldi
    16.07.2018
    A+
    A-

    inşaat sektörünün temsilcileriyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bir araya geldi. Sektör temsilcileriyle gündemdeki çalışmaları masaya yatıran Bakan Kurum, toplantıda gelecek dönemdeki çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ayrıntıları belirlenecek olan kentsel dönüşüm çalışmalarının da ele alındığı toplantıda Kurum, “Önümüzdeki dönemde temel amacımız sektörlere hizmet etmek, önünü açmak. Bizler de ekibimizle birlikte bunu yapmaya çalışacağız. Bunun dışında yeni argümanlar geliştirmemiz lazım. Sektöre farklı yönlerden ağırlık vermemiz gerekiyor. Bununla ilgili bir araştırma çalışmamızı başlattık. Genel itibariyle önümüzdeki yıllarda da hangi sektörlerin ön plana çıkacağı, il bazındaki ihtiyaçların neler olduğu gibi konuları çalışıyoruz. Hangi modeller geliştirilebilir diye ayrı bir araştırma konumuz var. Hangi modeller üretebiliriz hangi modellerle iş yapabiliriz bunun çalışmalarını da kendi içimizde yapıyoruz” değerlendirmelerini yaptı.

    “SORUN YERİNE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ KONUŞMALIYIZ”

    Sektör temsilcilerinin görüşlerinin alınarak sorunlara karşı çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda, kendisini dinleyenlerden çözüm önerileri üretmelerini de isteyen Bakan Kurum, “Sorunları konuşmaktansa hep beraber ne yapmamız gerektiğini konuşmalıyız” dedi. Önümüzdeki dönemde tapu ile ilgili önemli çalışmaların yapılacağını da dile getiren Kurum, kentsel dönüşüm konusunda ise özetle, “Kentsel dönüşümü yerinde yapmaya dayalı sistemi uygulayacağız. Fikirtepe ile ilgili sorunların çözümü için de çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda sektörün sağlıklı büyümesi ve büyümenin önündeki bazı engeller tartışılırken, pek çok konudaki bürokratik engellerin ortadan kaldırılması değerlendirildi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.