DOLAR 32,5865
EURO 34,8071
ALTIN 2504,642
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye İçin Kazanç Vakti Kampanyası’nın detaylarını açıkladı.

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye İçin Kazanç Vakti Kampanyası’nın detaylarını açıkladı.
    28.08.2018
    A+
    A-

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Türkiye İçin Kazanç Vakti” sloganıyla gayrimenkul alanında hayata geçirilecek kampanyayı açıkladı. Türkiye İçin Kazanç Vakti Kampanyası’nın detayları Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum tarafından Swissotel Fuji Balo Salonu’nda düzenlenen basın toplansıyla kamuyla paylaşıldı. Türk ekonomisine değer kazandıracak kampanya ile konut alacaklarının yüzü gülecek. 29 Ağustos- 31 Ekim tarihleri arasında devam edecek olan kampanyada yüzde 10 indirim yapılıyor.

    Faizler de yüzde 0,98’e çekildi. Kampanyanın reklam yüzü ise oyuncu-sunucu Murat Yıldırım oldu.  Türkiye İçin Kazanç Vakti Kampanyası şimdilik 33 konut projesinde başlıyor. İleri zamanlarda kampanyaya birçok konut projesinin dahil olması bekleniyor.

    Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum şunları söyledi: “Ülkemizin içine sokulmak istendiği ekonomik kuşatmakta karşı yeni kampanya başlatıyoruz. TOKİ borcunu ödeyene yaklaşık yüzde 24 indirim kampanyası başlattı. Bu da devletimizin yaptığı fedakarlıklardan birinin göstergesi.

    YÜZDE 10 PEŞİNAT ÖDEME İMKANI

    Minimum yüzde 10 peşinat alınacak. Bu peşinatla alakalı, bugün dövizde veya altında yatırımını değerlendiren vatandaşımızla alakalı şöyle bir durum söz konusu. Altını ve dövizi bugünkü kurdan neyse bu kur bir kenara koyulacak ve süreç içerisinde diyelim ki dövize ve altına artış geldi, bu artış kadar daire fiyatından bedel düşülecek. Dolayısıyla hiç kimsenin şu saatte dövizini, altınını kenarda tutmasını gerektiren bir durum söz konusu değil.

    KAMPANYA 100 BİN KONUTU İÇERİYOR; 31 EKİM’E KADAR SÜRECEK

    Kampanya 29 Ağustos’ta başlayacak. 31 Ekim’e kadar sürecek. Bu kampanya 100 bin konutu içeriyor. 100 bin konutta da kota var. Yani yaklaşık yüzde 25’i kadar. Tabi bunu inşallah sektör temsilcilerimiz arttıracaktır. Bugün buradan sözünü alırız inşallah. Şu anki kampanya şartları 100 bin konut ve bunun yaklaşık yüzde 25’i diye düşünebiliriz.”

    İşte örnek ödeme planı

    500 bin TL’lik dairenin örnek ödeme planı: Konut Bedeli: 500 bin TL

    Yüzde 10 İndirim: 50 bin TL İndirimli Konut Bedeli: 450 bin TL

    Peşinat: 45 bin TL (Yüzde 10)

    12. Ay Ara Ödeme: 67 bin 500 TL (Yüzde 15)

    24. Ay Ara Ödeme: 67 bin 500 TL (Yüzde 15)

    Vadelendirilecek Bedel: 270 bin TL (Yüzde 60)

    Alıcının Aylık Taksidi: 3 bin 836 TL (120 ay 0,98 vade farkı ile)

    Ortalama vade farkı 0,84

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.