DOLAR 32,4735
EURO 34,5591
ALTIN 2474,971
BIST 9528,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çift liste ve acente komisyonları sektörü baltalıyor

    Çift liste ve acente komisyonları sektörü baltalıyor
    17.07.2017
    A+
    A-

    Yabancılara satışta birçok firmanın yerel piyasa fiyatları ile yabancılara satış fiyatlarında farklı rakamlar uyguladığını belirten Özelmacıklı, “Yurtdışından müşteri yönlendiren acentelere yapılan ödemeler satış bedellerinin yüzde 10’larına yaklaşmış durumda. Bir de bunun yanında dövizdeki artışlar yatırımcının aldığı gayrimenkulün teslim sırasında değer artışı sağlamadığını hatta değerinin düştüğünü gösteriyor. Bu durumun inşaat sektörü açısından en önemli risk olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

     Yurtdışına satışta akreditasyon olmalı

    Satışların kontrol edilemediğini ve her projenin yurtdışında pazarlanmaya çalışıldığını, teslim edilemeyen yada bitmemiş projeler nedeniyle ise bazı yabancı yatırımcıların mağduriyetler yaşadığını belirten Özelmacıklı “Eğer sektör Laleli örneğini yaşamak istemiyor ise, proje satışlarında akreditasyon getirilmeli. Listeler doğru, işlemler ise acente yerine profesyonel aracı kurumlar üzerinden yürütülmeli. Kuveyt, Katar ve özellikle Suudi Arabistan ülkelerinde pazarlanacak projelerde ticaret bakanlıklarının onayı ile satışlar yapılabiliyor. Türkiye içinde de bu acil olarak uygulamaya geçilmeli” diye konuştu.

      Sattım gitti bakış açısı değiştirilmeli

    Proje firmalarının satış sonrasındaki hizmetlerinin de yönetim hizmeti ile bütünleşmesi gerektiğini vurgulayan Özelmacıklı “Bizler Altın Emlak olarak bu mülk yönetim hizmetimizi özellikle yabancı ve gurbetteki müşterilerimize sunmaya başladık. Vergiden, aidata, kiradan, pazarlamaya kadar tüm hizmeti ofislerimizden alabiliyorlar. Ayrıca Suudi Arabistan’daki temsilciliğimiz ile ikinci el gayrimenkul pazarlama faaliyetleri konusunda özel hizmet veriyoruz” dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.