DOLAR 32,5947
EURO 34,785
ALTIN 2415,307
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çiğdem Akın ‘İSTİLA’ Koleksiyonuyla Mercedes Benz Fashion Week Istanbul’da

    Çiğdem Akın ‘İSTİLA’ Koleksiyonuyla Mercedes Benz Fashion Week Istanbul’da
    16.09.2017
    A+
    A-

    Ele geçirilen dünyamıza karşı duyarlılığını “İSTİLA” temasıyla koleksiyona dönüştüren ÇİĞDEM AKIN, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında 2018 İlkbahar/Yaz tasarımlarını ilk kez moda severlere sundu.

    Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde 15 Eylül 2017 Cuma günü saat 17.30’da gerçekleştirilen defilede, Jessica MayGünay MusayevaŞebnem Schaefer ile Buse İskenderoğlu’nun da aralarında bulunduğu bir model kadrosu yer aldı. Çiğdem Akın “İSTİLA” koleksiyonu defilesi Grammy ödüllü şarkıcı ve aktivist Maya Azucena’nın canlı performansıyla tamamlandı.

    ÇİĞDEM AKIN defilesi, Ferhan Aral’ın koreografisi, Onur Hazar’ın stil danışmanlığı, Harun Güllüel yönetimindeki Mehmet Tatlı ekibinin saç tasarımları ve Erkan Uluç yönetimindeki Nars – BeautyRetouch’ın makyaj tasarımlarıyla hayata geçti.

    Defilenin finalinde, içinde yaşadığımız yüzyılda, kendi doğamıza rağmen varlık gösterme çabamızın olumsuz sonuçlarının, ancak bugünün kadınlarının gücü eline almasıyla çözülebileceği ve evrenimizin özüne döndürülebileceğinin altı çizildi.

    “İSTİLA” üç aşamayla anlatılıyor…

    “İSTİLA” temasının üç aşamayla anlatıldığı koleksiyonun birinci bölümünde, dünyanın ilk var olduğu, doğanın en saf ve temiz haline vurgu yapılıyor. Beyaz, krem ve ekru tonlarının hakim olduğu bu bölüm bebek mavisi, gül kurusu ve nil yeşili renklerin hakimiyetindeki ikinci bölüme bağlanıyor. İkinci bölümde, doğanın milyarlarca canlıyla uyum içinde yaşayarak çeşitliliği kutladığı ve bin yıllar süren huzur mevsimi anılıyor. Farklı renk ve dokulardaki kumaşların birbiri üzerine eklemlenerek, yeni bir bütünlüğün oluşturulduğu bölümde, dantel kumaşların üzerine işlenen hayvan motifleri öne çıkıyor. Koleksiyonun üçüncü bölümünde ise dünya üzerinde insan türünün varlık göstermesiyle, tıpkı doyumsuz bir istilacı gibi doğanın her yerine yayılışına ve binlerce yıldır devam eden harmoniyi kendi lehinde bozuşuna tanıklık ediyoruz. Safran ve siyah renklerin ağırlıkta olduğu bölüm, korseler, kafes dokumalı danteller ve dalından koparılmış yaprak motifleriyle ifade ediliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.