DOLAR 32,3911
EURO 35,034
ALTIN 2326,433
BIST 9128,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çimento sektörü iş sağlığı ve güvenliğini yarışarak öğreniyor

    Çimento sektörü iş sağlığı ve güvenliğini yarışarak öğreniyor
    20.04.2018
    A+
    A-

    Türk çimento sektörünün yüzde 95’ini temsil eden Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), Edirne’den Kars’a kadar uzanan üye şirketlerinin fabrikalarındaki çalışanların iş sağlığı ve güvenliği alanındaki bilgi seviyesini ölçmek amacıyla yarışma düzenliyor.

    “Bilgimle Güvendeyim” sloganıyla, 81 ilde iş sağlığı ve güvenliği konulu bilgi yarışması düzenleyen Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası, yarışma ile çalışanların mevcut bilgilerinin ölçülmesi ve pekiştirilmesinin yanı sıra, iyileştirilebilecek alanları saptayarak, bu konulara yönelik çalışmalar yürütmeyi hedefliyor.

    Yaklaşık 4 bin çalışanın başvurduğu yarışmada finale kalan 9 takım, 27 Nisan 2018 Cuma günü, Kocaeli’de bulunan Çimento Sektörü İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Merkezi’nde gerçekleşecek ulusal finale katılacak. İş sağlığı ve güvenliği konulu yarışmada ilk üçe kalan takıma sürpriz hediyeler verilecek.

    Türk çimento sektörü olarak uzun yıllardır iş sağlığı ve güvenliğine yatırım yaptıklarının altını çizen ÇEİS Genel Sekreteri Dr. H. Serdar ŞARDAN, düzenledikleri bilgi yarışması ile ilgili olarak şunları söyledi:

    “Türk çimento sektörünü iş sağlığı ve güvenliği alanında lider ve örnek sektör haline getirmeyi ana misyonlarımızdan biri olarak görüyor ve bu alanda aralıksız yatırım yapıyor, pek çok faaliyeti eş zamanlı olarak yürütüyoruz. Bu kapsamda, 17 bin kişinin çalıştığı sektörümüz için önem atfeden 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’nü bu sene bir bilgi yarışması ile kutlamaya karar verdik. Bu bilgi yarışmasıyla hem çalışanlarımızın bilgisini tazeleyebileceğimiz, hem de yarışma esnasında toparlanan verilerle daha da iyileştirilebilir alanları saptayabileceğimiz çok yönlü bir çalışma hayata geçirmeyi hedefledik. Çalışanlarımızın eksik olduğu konuları tespit etmek, bize hangi noktaların üzerine daha fazla gitmemiz gerektiği konusunda oldukça anlamlı bir rehberlik sağlayacak. İş sağlığı ve güvenliğinde şu anda bile parmakla gösterilen bir sektörüz, ‘Sıfır İş Kazası’ hedefimiz doğrultusunda, en iyi olana kadar bu alana yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.