DOLAR 32,5075
EURO 34,8024
ALTIN 2486,391
BIST 9547,9
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çimento sektöründen 145 milyon TL’lik iş sağlığı ve güvenliği yatırımı

    Çimento sektöründen 145 milyon TL’lik iş sağlığı ve güvenliği yatırımı
    25.04.2017
    A+
    A-

    Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), 17 bin kişiye istihdam sağlayan Türk çimento sektörünün iş sağlığı ve güvenliği dendiğinde akla ilk gelen sektör olmayı hedeflediğini açıkladı. ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Ünal, 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada “ÇEİS üyesi çimento şirketleri son 10 yılda iş sağlığı ve güvenliğine 145 milyon TL yatırım yaptı. Sadece ÇEİS olarak son 10 yılda yaptığımız yatırım ise 6 milyon TL’yi buldu. Sektör olarak hedefimiz sıfır iş kazası” dedi.

    Kaza sıklığı yüzde 30, ağırlığı yüzde 60 azaldı
    ÇEİS olarak 32 üye şirkete ait 63 fabrikayla Türk çimento sektörünün yüzde 98’ini temsil ettiklerini belirten Tufan Ünal şöyle konuştu:
    “Son 10 yılda Türk çimento sektörü olarak klinker üretim kapasitemiz yüzde 90, sektördeki çalışan sayımız yaklaşık yüzde 40 arttı. Bu artışa rağmen iş kazalarına ilişkin uluslararası kıyaslamalarda kullanılan kaza sıklık oranında yüzde 30, kaza ağırlık oranında ise yaklaşık yüzde 60’lık bir düşüş sağladık.”

    Çimentocular iş sağlığı ve güvenliğinde tüm sektörlere örnek olacak
    Şimdiye kadar belki de hiçbir sektörün atmadığı bir adımı attıklarını da sözlerine ekleyen Tufan Ünal şunları söyledi:
    “Üye şirketlerimize ait tüm fabrikalarda dünyanın lider iş sağlığı ve güvenliği kuruluşlarından British Safety Council işbirliğiyle denetim yaptırdık. Sendika tarihimizin en yüksek bütçeli projesiyle, sanırım bir ilke imza atarak, kendi kendimizi denetledik. Tüm üye fabrikalarımızdaki denetimler yeni tamamlandı. Mayıs ayında sektör raporumuzu kamuoyuyla paylaşacağız. Amacımız Türk çimento sektörü olarak tüm sektörlere örnek olmak.”

    “Bize bi’şey oldu abi” fabrikalarda sahne alacak
    Sektörün İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünü daha da geliştirmeyi hedefleyen ÇEİS, 2013 yılından bu yana üye şirket fabrikalarında farkındalığı ve bilinci artırmaya yönelik tiyatro oyunları sahneliyor. Tiyatro serisinin yeni oyunu “Bize bi’şey oldu abi”nin ilk gösterimi 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’nde İstanbul’da yapılacak ve oyun tüm çimento fabrikalarını dolaşacak. ÇEİS, İş Sağlığı ve Güvenliği alanında verdiği eğitimler ve hazırladığı projelerle alt işveren ve yüklenici firmaların çalışanlarının da gelişimine destek oluyor.
    Sendikamız tarafından iki ayda bir çıkarılan Çimento İşveren Dergisi’nin Mayıs 2017 sayısını, iş sağlığı ve güvenliğine ayırdık. Dergide, iş sağlığı ve güvenliği alanındaki akademisyen ve uzmanların yazılarının yanı sıra konuyla ilgili Yargıtay kararları da yer alıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.