DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çinli gazeteciler BTM’ye hayran kaldı

    Çinli gazeteciler BTM’ye hayran kaldı
    30.09.2017
    A+
    A-

    Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden, geleceğin bilim insanlarını yetiştirme hedefi ile kurulan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) Çin Halk Cumhuriyeti’nin farklı bölgelerinden Bursa’yı ziyarete gelen gazetecileri ağırladı.

    Çin Halk Cumhuriyeti’nde 2018 yılının “Türkiye Turizm Yılı” ilan edilmesinin ardından Yunus Emre Enstitüsü’nün Türkiye’nin tarihi, kültürü ve doğal güzelliklerinin Çin’de daha etkin tanıtılmasına katkı sağlanması için Türkiye’de ağırladığı Çinli Basın Mensupları, Bursa’da, önce tarihi turistik mekânları ve müzeleri gezdi. Çin’in önemli yazılı ve görsel basın kuruluşlarında görev yapan gazetecilerin son durağı Türkiye’nin en kapsamlı bilim merkezi olarak kentte değer katan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi oldu. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan’ın da eşlik ettiği Çinli Basın Mensupları, BTM içinde bulunan deney düzeneklerini ilgiyle inceledi, “Altın Çağ’da Bilim” sergisini gezdi.

    Toplam 6000 metre kare alanda 9 farklı bölümden oluşan sergiden hayli etkilenen Çinli gazeteciler, Endülüs, Anadolu, Ortadoğu ve Asya’dan yükselen ışığın insanlığı nasıl aydınlattığına şahit oldu. Çin Halk Televizyonu CCTV’nin yanı sıra Global Times, Cina.com, Cri.com,İfeng.com,Art Critic, Literarture and art Research, Beijing Bussinnes Daily, Beijing Bussinnes Today, Beijing Times, The Oriental Art, Including China Cultur, Absolute Art, Sina Collection, Artron ve Asian Art gibi gazete, dergi ve yayın gruplarında görevli gazeteciler, Altın Çağ’da Bilim Sergisi’de hayran kaldırlar. BTM Exhibit tarafından tamamen yeli imkânlarla üretilen ve Müslüman âlimlerin 800 ila 1600 yılları arasında hayata geçirdikleri keşiflerin uygulamalı olarak aktarıldığı sergide Kristof Kolomb’dan yüz yıl önce Amerika kıtasına ilk ayak basan Çinli Hacı Mahmud Şemseddin’in (Zheng He) hazine gemisinin aslına uygun maketini karşılarında gören gazeteciler büyük şaşkınlık yaşadı. Çinli Müslüman Amiral Zheng He’nin 56 metre genişliğinde, 136 metre uzunluğundaki hazine gemisinin orijinal halinin küçültülmüş kopyasının maketi önünde hatıra fotoğrafı çektiren Çinli Gazeteciler, Zhen He’nin kendi ülkelerinde saygıyla anılan dünya için önemli bir kâşif olduğunu söylediler.

    Gazeteciler adına bir açıklama yapan Gao Yu, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin iyi tasarlanmış alt yapısı güçlü bir yatırım olduğunu söyledi. Altın Çağ’da Bilim Sergisinden hayli etkilendiklerini ifade eden Yu, kendilerine eşlik eden BTM yetkililerine teşekkür etti. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan ise Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin yurt içinde ve yurt dışında merak uyandırdığını bunun da memnuniyet verici olduğunu söyledi. BTM’nin Bursa’nın dünyaya açılan önemli marka değerlerinden biri olduğunu ifade eden Bakan, Çinli basın mensuplarına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkürlerini iletti. Çinli gazeteciler ziyaretin sonunda BTM yetkilileri ile günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.