DOLAR 32,5991
EURO 34,7223
ALTIN 2496,837
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çinli turistlerin artık tercihi Türkiye

    Çinli turistlerin artık tercihi Türkiye
    23.10.2018
    A+
    A-

    Anhui Eyaleti & Yunus Emre Enstitüsü’nün önderliğinde ülkeler arası turizm tanıtım çalışmalarına katma değer yaratmak adına işbirliği toplantısı gerçekleşti.

    Anhui Eyaleti & Yunus Emre Enstitüsü Turizm Geliştirme ve İşbirliği Toplantısı; İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref ATEŞ, Anhui Eyalet Valisi Mr. Yang Guangronng, Anhui Turizm Geliştirme Ofisi Başkanı Mr. Wan Yixue, Huangshan Turizm Acentesi Genel Müdürü Mr. Zhang Dehui, Hefei Şehri Başkan Yardımcısı Mrs. Wu Chunmei ve Chaohu Şehri Başkanı Mr. Zhang Sheng, İstanbul İl Kültür Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Oğuz Özkardeş, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’ nın katılımı ile Polat Rönesans Bosphorus- Beşiktaş’da yapıldı.

    Açış konuşmasını yapan İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, ‘’İstanbul olarak Çin ile Turizm işbirliğini geliştirmek için çalışıyoruz İstanbul bir kavşak noktasıdır ve Tarihi İpek Yolu’nun en önemli varış noktasıdır. Dolayısıyla hem karadan hem denizden Çin ile ilişkiler son derece sağlam, derin ve eski bir geçmişe sahiptir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping arasında yapılan görüşmelerle bu iki ülke işbirliğinin yol haritasının belirlendiğini belirten Gültekin; ‘’Biz İstanbul olarak belirlenen bu işbirliğinin planları ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ‘’Bir Kuşak Bir Yol’’ projesi kapsamında İstanbul en önemli stratejik noktada. Avrupa’ya 3 saatlik uçuş mesafesindeyiz.’’dedi.

    Anhui Eyalet Valisi Mr. Yang Guangronng, ‘’2018 yılı Çin’de Türkiye Turizm Yılı. Avrupa ve Asya’nın kesiştiği yerde yer alan İstanbul güzel manzaralara, uzun bir tarihe, zengin bir kültüre sahiptir. Anhui de 80 milyonluk nüfusu ile Çin’in doğusunda yer alan ekonomisi ile en dinamik yerlerden biridir. Türk – Çin İlişkileri, İpek Yolu vasıtasıyla çok köklü bir tarihe sahiptir. Batı ile Doğu arasında Türkiye ile Çin’i birbirine bağlayan İpek Yolu atalarımızın izlerini taşırlar. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla daha derin bağlarla ilerleyebilmeyi diliyoruz. Yeni bir yolculuk başlıyor. Yolculuğumuz işbirliği yolculuğu olduğu kadar ruh yolculuğudur.’’ dedi.

    YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş Sn Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Çin’e yaptığı ziyarette başlatılan ‘’Bir Yol Bir Kuşak’’ projesi çerçevesinde iyi ilişkilerin geliştirilmesi konusunda bir mutabakata varıldı. O günden beri Yunus Emre Enstitüsü olarak, iki ülke arasında ikili ilişkileri geliştirebilmek ve somut projelere dönüştürebilmek için birçok faaliyet yaptık. Çünkü Devlet Başkanları stratejik hamleleri atar, genel çerçeveyi çizerler. Bundan ki sonra ki yol ve iş ise halklara düşer yani Kurumlara, Enstitülere, Ticaret Odalarına, Belediyelere Valiliklere düşer. Onun için de biz kendi üzerimize düşeni yapmak konusunda 1 yıldır çalışıyoruz ve 1 yıl içerisinde de önemli mesafeler kat ettiğimizi düşünüyorum. Kültür dediğimiz sadece sanat edebiyat dil eğitimi değildir. Kültür en geniş tanımlamasıyla bir halkın yaşam biçimidir yani bir işi yapış şeklidir. Bu anlamda da ister anlaşma yapın ister ticaret yapın bunu nasıl yaptığınız sizin aslında kültürünüzdür. Bugün sürekli çalışan farklı bir Türkiye var. 5000 yılık tarihiyle Çin Halk Topluluğu da büyük bir medeniyeti temsil ediyor.

    Bir dönem İpek Yolu vardı Çin ile Türkiye arasında alışverişi, ticareti sağlayarak toplumları bir araya getiren. Bugün ise çok daha büyük bir proje var. ‘’Bir Yol Bir Kuşak’’ projesi ve şu anda sadece 65 ülkeyi ilgilendirmiyor aynı zamanda diğer ülkeleri de ilgilendirecek bir proje. Türkiye stratejik konumu nedeniyle bu projede anahtar bir rol üstlenmesi gerekiyor. Türkiye’den 3 saat içerisinde ulaşılan ülke sayısı 100’den fazla dolayısıyla. Doğu ile batı kuzeyle güney arasında irtibat, bu topraklar üzerinden geçiyor. Yunus Emre Enstitüsü olarak dünyada 60’dan fazla ülkede faaliyet yapıyoruz. Bu faaliyetlerle halkları bir araya getirmek, halklar arasında işbirliklerini arttırmak, dünyanın neresinde olursa olsun Türkiye’nin bilinirliliğini tanınırlılığını arttırmak için çalışıyoruz. Bizim amacımız Sn Kültür Bakanımızın da hedef olarak açıkladığı üzere Çin’den yılda 1 milyon turistin gelmesi. Turist sadece gezmek görmek için değil birçok projeyi de beraberinde getirecektir. Çin’den Türkiye’ye, Türkiye’den Çin’e giden insan sayısını arttırmak için bu adımları atıyoruz.’’ dedi.

    700 milyon kullanıcılı Yidian firması yetkilileri Yunus Emre Enstitüsü’ne yürütülen çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

    Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof Dr Şeref Ateş konuşmasında son 2 yıldır yürüttükleri ‘’Misafirimiz Olun’’ projesine de değinerek; ‘’proje kapsamında Çin’de yürütülen Türkiye’nin tanıtımı kapsamında Çinli medya mensupları ile Çin kanaat önderleri ve ünlüleri Türkiye’de ağırladık. Çin’de yürütülen Türkiye tanıtım çalışmaları meyvelerini veriyor. Çin’in 700 milyon kullanıcılı Yidian firması yetkilisi 80 milyon nüfusa sahip Çin’in Anhui eyaletinin artık her ay en az 2 Çinli grubu Türkiye’ye göndereceğini belirterek bu önemli katkılarından dolayı Yunus Emre Enstitüsü’ne teşekkürlerini iletti.’’ dedi.

    Anhui Eyaleti & Yunus Emre Enstitüsü Turizm Geliştirme ve İşbirliği Toplantısı imza töreni ile devam etti. Karşılıklı atılan imzalarla Türkiye ve Çin arasında ki tanıtım çalışmaları resmi olarak başladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.