DOLAR 32,5743
EURO 34,9803
ALTIN 2456,251
BIST 9777,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çinliler Türk vatandaşlığına geçiyor mu?

    Çinliler Türk vatandaşlığına geçiyor mu?
    29.05.2019
    A+
    A-

    Türkiye’ye yabancıların ilgisi gün geçtikçe artarak devam ediyor. Ülkemizde sadece turistik geziler dışında çok fazla yabancı ilgi göstermezken, son yıllarda konut alıp Türk vatandaşı olan yabancıların sayısı giderek artıyor. Öyle ki, İstanbul’un birçok ilçesinde her milletten insana rastlamak artık sıradan bir durum oldu.

    Son olarak en dikkat çekenlerin başında da hiç kuşkusuz, Çinliler geliyor. Peki, Çinli yatırımcı Türkiye’de hangi illeri tercih ediyor? Büyük şehirlerde hangi ilçeleri seçiyorlar?  Çinliler Türk vatandaşlığına geçiyor mu? Tüm bu merak edilen soruları Turyap Çin Masası Temsilcisi Askar Kanat’a sorduk.

    Turyap Çin Masası Ne İş Yapıyor?

    Turyap Çin masası olarak Çin’deki en büyük emlak siteleri ile iş birliği yapıyoruz. Turyap aracılığıyla Türkiye gayrimenkullerini dünyadaki en büyük pazarlara tanıtıyoruz., Turyap Genel Müdürlüğü’nün yabancı satış sitesi olan www.turyaprealestate.com Çince sayfasını yönetiyoruz, oraya bütün portföyümüzü Çince olarak ekliyoruz. Böylelikle Türkiye’den ev almak isteyen Çinli vatandaşlara da rehberlik yapmış oluyoruz. Onları doğru yatırıma yönlendirerek herhangi bir aksaklık yaşanmadan konut sahibi olmalarına yardımcı oluyoruz.

    Siz ne kadar zamandır bu işi yapıyorsunuz?

    Çin masası olarak bir senedir bu işi yapıyorum.Turyap Çin Masası olarak profesyonel bir şekilde yolumuza devam ediyoruz.

    Çinliler hangi tip konutları tercih ediyor?

    Çinlilerin büyük çoğunluğu iki şekilde tercih yapıyorlar. Bir kısmı yatırım amaçlı. İkinci kısım ise genelde oturum amaçlı olarak konut alıyorlar. Bunlar şehir merkezine yakın ve ulaşım sorunu olmayan 1+1, 2+1, deniz manzaralı daireleri tercih ediyorlar.

    Aldıkları eve ne kadar para ödüyorlar?

    Yeni çıkan kanunlardan faydalanarak bir ayaklarının Türkiye gibi ülkelerde olmasını tercih ediyorlar. Çinli vatandaşlar çoğunlukla oturum amaçlı ev aldıklarını görüyoruz. 250 bin dolar ödeyerek ev alanların sayısı giderek artıyor.

    Çinliler Türkiye’den neden ev alıyorlar?

    Öncelikle vatandaşlık alabilmek için konut alıyorlar. Türkiye’nin doğal güzellikleri ve tarihi dokusu da Çinlilerin ilgisini çekiyor. İş adamları için potansiyeli yüksek bir ülke olmasıyla da öne çıkıyor.

    Çinliler İstanbul’da hangi ilçeleri tercih ediyor?

    Maslak, Levent, Şişli, Bakırköy, Beylikdüzü gibi ilçeler çoğunlukla tercih edilen bölgeler olarak karşımıza çıkıyor.

    Çinliler Türkiye’de hangi illeri tercih ediyorlar?

    İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya’yı tercih ediyorlar.

    Konut alan Çinliler Türk vatandaşlığına geçiyor mu?

    Evet, çoğu bu amaçla ev alıyorlar, akabinde Turyap rehberlik hizmeti de veriyor. Vatandaşlığa geçmeleri konusunda gerekli işlemlere aracılık ediyoruz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.