DOLAR 32,4923
EURO 34,9454
ALTIN 2431,202
BIST 9803,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çocuklar için en lezzetli hafta sonu etkinliği

    Çocuklar için en lezzetli hafta sonu etkinliği
    15.10.2019
    A+
    A-

    Okullar açıldı. Tüm hafta derslerden bunalan çocuklarınız için evde harika bir aktivite yapmaya ne dersiniz? Çocuğunuzla birlikte mutfağa girip hem eğlenceli dakikalar yaşayabilir hem de çocuğunuzun damağına hitap eden lezzetli bir ev burgerini kolaylıkla yapabilirsiniz.

    Okulların açılması ile birlikte derslerden sıkılan çocuklarınız için hem bir şeyler öğrenip hem de eğlenebilecekleri aktiviteler tasarlamak her ebeveynin ortak noktası. Bunun için özel atölye çalışmaları aramanıza ya da bilet alıp etkinliğe gitmenize hiç gerek yok. Sizler için hazırlanan ev yapımı burger tarifini çocuklarınız ile birlikte evinizin mutfağında rahatlıkla yapabilirsiniz. Kendi aldığınız malzemeler ile içerisine ne koyduğunuzu bilerek yapacağınız lezzetli burgerler çocuklarınızın favori yemeği, sizin de kurtarıcınız olacak. Sizlerle birlikte mutfağa giren çocuklarınız yemek yapmak için ilk adımı atarken birlikte keyifli dakikalar geçireceksiniz.

    Annelerin kurtarıcısı Bonfilet’li Burger tarifi:

    Burger köftesi için:

    500 gr. orta yağlı dana ve kuzu karışımı Bonfilet köftelik kıyma

    1 çay kaşığı tuz

    1 çay kaşığı kimyon

    1 adet orta boy kırmızı soğan

    Karabiber (Çocuğunuzun acı sevip sevmeme durumuna göre çay kaşığının ucu ile ekleyebilirsiniz)

    Kıymanızı rahat yoğurabileceğiniz geniş bir kaba alın. Başka bir yerde soğanlarınızı rendeleyin. Baharatlarınızı ve rendelediğiniz soğanları kıymanızın üzerine ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz hamburger köftenizi 1 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra çıkarıp ekmeklerinizin boyutuna göre şekil verin. Tercihen izli bir döküm tavayı ocakta ısıtın. Yeterince ısınan tavaya şekil verdiğiniz hamburger köftelerini yerleştirin. Köfteleri kurutmamaya özen göstererek iki tarafı da kızartın. Köfteleriniz hazır olduktan sonra, çocuğunuzun damak zevkine göre hamburgerinizi marul, turşu, domates ile zenginleştirerek servise hazır hale getirebilirsiniz. Herkese afiyet olsun.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.