DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çocuklar için en renkli en yaratıcı sömestr etkinlikleri Rezan Has Müzesi’nde

    Çocuklar için en renkli en yaratıcı sömestr etkinlikleri Rezan Has Müzesi’nde
    23.01.2020
    A+
    A-

     

    Rezan Has Müzesi, yarıyıl tatiline başlayan çocuklar için 27-31 Ocak tarihleri arasında birbirinden renkli ve yaratıcı eğitim atölyeleri düzenliyor. Etkinlikler kapsamında Rezan Has Müzesi’nde devam eden “Toprağın Mirası” Sergi gezisiyle geçmişin izini sürecek olan çocuklar, boncuk ve çömlek atölyeleri ile hayal güçlerini zenginleştirecek. Tüm atölye çalışmaları ücretsiz düzenleniyor.

    Karnelerini alarak sömestr tatiline başlayan çocuklar, Rezan Has Müzesi’nin düzenlediği bir dizi etkinlikle tatillerini hem eğlenceli hem bilgilendirici hem de yaratıcı atölyelerle geçirecek. 27-31 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan eğitim atölyelerinde minik eller hem “Toprağın Mirası” Sergisi’ni gezerek geçmişe bir yolculuk yapacak hem de boncuk ve çömlek yapmayı öğrenecek. 6-10 yaş arası çocukların katılabileceği, tamamen ücretsiz olan atölyelere www. rhm. org. tr  adresinden katılım kaydı yapılması gerekiyor.

     

    Evvel Zaman İçinde Boncuk (6-7 Yaş)

    Tarih boyunca boncuk nasıl kullanıldı? Senin değerli bir boncuğun olsaydı neler yapardın? Gel birlikte kitap okuyup, boncuk yapalım.

    Geçmişe Mektuplar (8-9 Yaş)

    Zaman geri dönseydi ve çok çok zaman önce yaşamış akrabalarına mektup yazabilseydin neler söylemek isterdin? Peki yazdıklarımızı okuyabilirler mi? Hadi beraber keşfedelim.

     

    Antik Köyüm Atölyesi (8-9 yaş)

    Bir eski köy düşünün. Henüz insanlık tarihinin pek çok buluşu yapılmamış. O köyde hayat nasıl olurdu? Yaşam kolay mıydı? Peki o bilgileri bugün nasıl öğreniyoruz? Böyle bir köy inşa etmek istesek neler olmalı? Gelin köyümüzü birlikte büyütelim.

     

    Çömlek Atölyesi (9-10 Yaş)

    Tarih öncesinde çömlek neden önemliydi? Hadi tartışalım. Bize katıl, atölyemizde önceden yumuşatılmış tamamen doğal kilden çömlekler yapalım.

     

    Detaylı bilgi için www. rhm. org. tr  adresini ziyaret edebilirsiniz.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.