DOLAR 32,5157
EURO 34,729
ALTIN 2488,789
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çocuklarınız “kepekli” değil, “tam tahıllı” tüketsin

    Çocuklarınız “kepekli” değil, “tam tahıllı” tüketsin
    20.08.2018
    A+
    A-

    Makarna, Lütfen! Kurucusu ve Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu çocuk ve yetişkin beslenmesinin büyük farklar içerdiğini belirterek anneleri uyardı. “Bebeklerinizin ek gıdaya geçiş sürecinde glüten içermediği için yulaf kepeği kullanmayı düşünüyorsanız, hemen bu fikirden vazgeçin.” diyen Bayburtluoğlu şöyle devam etti:

    “Yetişkin olarak glüten, brokoli ya da belirli bir hayvanı tüketmemeyi tercih edebilirsiniz. Sadece patates ile de beslenebilirsiniz. Vücudunuz bir süre tolere edecektir ancak daha sonra muhakkak eksikliklerden kaynaklanan bazı problemler olacaktır. Yetişkin bir insan olarak böylesi bir karar verebilseniz de çocuklar için böyle bir durum söz konusu değil. Çocuklar kendi beslenme kararlarını ergenliğin sonuna kadar belirli bir bilinçle yürütme durumda değiller. Bu yüzden ebeveynlere düşen görev onları bu süreçte dengeli beslemek olmalı.”

    Bayburtluoğlu; “Yulaf ya da buğday kepeği gibi her türlü tahılın kepeği yetişkinler için bir süreliğine uygun olabilirken, tahıl kepeklerinin bebek ve çocuk beslenmesinde yeri yoktur.

    Sıklıkla yulaf kepeği arayan, araştıran, bebeklerine muhallebi yapmak için kepek arayan annelere rastlıyoruz. Faydalı olacağım derken bebeklerinizi, çocuklarınızı lütfen bilinçsiz bir şekilde beslemeyiniz.

    Örneğin yulaf kepeği yulafın sadece en dış kabuk kısmını içerir. Bu kısım hem en çok fitat içeren, hem de vitamin ve minerallerin emilimini azaltan kısımdır. Dolayısıyla bebek ve çocuklar için faydadan çok zararı vardır. Tam tahıl ürünlerinin hepsinde kepek bulunur ancak oranları azdır. Bu yüzden tan tahıl ürünlerini tercih edin.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.