DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çocuklarla kayak tatiline çıkmanın 5 altın kuralı

    Çocuklarla kayak tatiline çıkmanın 5 altın kuralı
    24.01.2018
    A+
    A-

    Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte çocuklar tatil hayalleri kurmaya başladı. Kış ortasında tatil yapılabilecek en keyifli yer ise kuşkusuz kayak merkezleri. Peki, çocuklarla kayak merkezine nasıl gidilir, hangi hazırlıkların yapılması gerekir ve çocuklara uygun kayak merkezleri hangileridir? Tatil için çalışanların adresi tatilsepeti.com, çocuklu kayak tatili için önerilerini sıraladı.

    Okulların tatile girmesiyle birlikte çocuklu aileler, bu arayı en iyi şekilde değerlendirmek için planlar yapmaya başladı. Bunların başında da kış mevsiminin, karın ve eğlencenin doyasıya yaşandığı kayak merkezleri geliyor. Ancak çocuklarla kayak tatiline giderken yolculuğun başından itibaren dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.

    Türkiye’nin önde gelen turizm portallarından tatilsepeti.com, çocuklu kayak tatilinin altın kurallarını sıralayıp birbirinden keyifli yurt içi ve yurt dışı kayak merkezleri önerdi.

    • 1- Özel arabayla çıkacağınız yolculukta öncelikle aracınızın teknik olarak soğuk hava şartlarına ve karlı yollara hazır olduğundan emin olun. Araçta çocuğunuzun mutlaka arka koltukta, kemeri takılı şekilde oturmasını sağlayın. Yolculuğun keyfini sürmek ve çocuğunuzun yolda sıkılmaması için yanınıza oyuncak, kitap veya tablet alın.Uçak yolculuğu yapacaksanız, özellikle iniş ve kalkışlarda olası kulak ağrılarını önlemek amacıyla küçük bebeğiniz için yanınızda biberon, daha büyük çocuğunuz için ise sakız taşıyın.
    • 2- Tatil mekanını seçerken, orayı çocuğunuzun gözünden değerlendirin. Gideceğiniz yerin onun fiziksel ve zihinsel durumuna uygun olması, sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmesi çok önemli. Odaların ve yatakların yapısı, güvenliği, hijyeni, menü seçenekleri gibi detaylar, iyi bir çocuklu tatilin öncelikleri arasında yer alıyor.
    • 3- Çocuğunuz beş yaşından küçükse sizinle birlikte kayması kolay değil. Bu nedenle, kızağa binmek gibi başka aktiviteleri de bulunan tesisler seçin. Öte yandan dağa çıkılan ve doğayla iç içe geçen tatillerde çocukların mevcut hava ve tabiat koşullarına ayak uydurabilmesi için en uygun yeri seçmelisiniz. Çocuğunuzun, basınç ve hava değişiminden etkilenmemesi için üç bin metre yüksekliği aşmamaya özen gösterin.
    • 4-Dışarının hayli soğuk, iç mekanların ise genellikle sıcak olduğu kayak merkezlerinde, çocuğunuzu kat kat giydirmeye özen gösterin. Böylece bulunduğunuz ortamın değişen ısı miktarına göre söz konusu katları azaltıp artırabilirsiniz. Bunun yanı sıra, özellikle yüksek ve dağlık bölgelerde ve karlı havalarda güneşin yakıcılık özelliğinin arttığını unutmayın ve yanınıza mutlaka yüksek korumalı bir güneş kremi alın.
    • 5- Son olarak ne kadar önlem alırsanız alın, herhangi bir ortamda çocuğunuzun hasta olma ihtimalinin size göre çok daha fazla olduğunu göz önünde bulundurarak, hastane, sağlık ocağı, eczane gibi tıbbi destek veren yerlere yakın olmaya dikkat edin.

    Nereye gitmeli?

    Çocuklarla kayak tatili denildiğinde akla gelen ilk yer Uludağ. Ailecek güzel vakit geçirebileceğiniz ve karda eğlenmenin tadını sonuna kadar çıkarabileceğiniz bölgede, muazzam kalitede konforlu otellerden sizin için en uygun konaklama tesisini tercih edebilirsiniz.

    İstanbul’a yakınlığıyla ünlü Kocaeli Kartepe ve Karadeniz’in eşsiz doğasıyla ünlü iki merkezi Bolu Kartalkaya ile Kastamonu Ilgaz, alternatif tesisi arayanların ilk tercihleri arasında yer alıyor. Erzurum’da bulunan Palandöken kayak tesisleri de artık dünya çapında turist ağırlayan bir turizm hacmine sahip. Özellikle, kayak ve kültür turunu bir arada deneyimlemek isteyen tatilciler burayı tercih ediyor. Yeni başlayanlar ve çocuklar için pek çok kursun düzenlendiği Kayseri Erciyes de sıra dışı bir deneyim sunuyor.

    Yurt dışına çıkacakların rotası Bulgaristan!

    tatilsepeti.com, İstanbul’a yakınlığı ve ulaşım kolaylığı ile Türk turistlerin gözdesi olan Bulgaristan’dan iki kayak merkezi öneriyor. Bansko, farklı seviyelerde sporcular ve kayak sporunun farklı disiplinleriyle ilgilenen kayakçılar için sayısız alternatif sunuyor. Snejanka zirvesinin eteklerindeki Pamporovo ise ılıman bir havası olduğu için çığ, fırtına gibi tehlikeleri bulunmayan bir merkez. Zirvenin tepesinden Ege Denizi’ni görmek de muazzam bir keyif veriyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.