DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Cottonbox ihracat pazarlarını güçlendiriyor

    Cottonbox ihracat pazarlarını güçlendiriyor
    23.10.2018
    A+
    A-

    Yenilikçi tasarımları, kaliteli üretimi ve ürün çeşitliliği ile yurt genelinde 850, yurt dışında 33 ülkede yaklaşık 450 satış noktası ile tüketiciye ulaşan Cottonbox, sektörün önde gelen fuarlarında Home & Tex’te Avusturya, Belçika, Almanya, Polonya, Slovakya, Slovenya, Hırvatistan, Suudi Arabistan, Ürdün ve Kuveyt gibi ülkelerden ziyaretçileriyle yeni bağlantılar sağladı.

    Dünyada markalaşarak istikrarlı bir büyüme hedefinde olan Cottonbox, yatırımlarını ve mağazalaşma çalışmalarını da bu doğrultuda yürütüyor. Global pazarda marka değeri, prestij, bilinirlik ve güvenilirlik olarak önemli aşamalar kaydeden ve 33 ülkede 450’nin üzerinde satış noktası ile hizmet veren Cottonbox, Hırvatistan, Sırbistan, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Karadağ, Polonya, Almanya, Hollanda, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan ve İsrail ile aktif ticaret gerçekleştiriyor.

    ‘İç piyasa açısından tedirgin, ihracat açısından son derece verimli bir fuar…’

     Ev tekstili ve dekorasyon sektörünün ihracatını artırmak amacıyla bu yıl 6’ncısı düzenlenen Home & Tex Fuarı’na, 2018 -2019 Sonbahar & Kış Koleksiyonu’ndan özel tasarımlarıyla katılan Cottonbox, Avusturya, Belçika, Almanya, Polonya, Slovakya, Slovenya, Hırvatistan, Suudi Arabistan, Ürdün ve Kuveyt gibi ülkelerden ziyaretçilerini ağırladı. Cottonbox Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut ‘İç piyasa açısından tedirgin, ihracat açısından son derece verimli bir fuar oldu. Çok farklı ülkelerden ziyaretçiler vardı. Bunda dövizin değer kazanması ve fuarın doğru tarihe kayması gibi sebepler etkili oldu sanırım. Cottonbox olarak yeni ülkeler ve mevcut ülkelerde yeni müşteriler ile bir araya geldik. Ben tekstil sektörünün ülkemiz için rakamsal değerler yanında sosyal barış adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. İstihdam yaratmak anlamında, kendinden rakamsal olarak çok daha büyük sektörlerin yanında, çok daha fazla eve ekmek götürülmesini sağlayan sektördür. Bunun yanında sektör adına yapılması gerekenleri; dünyaya kendi markalarımızla satış yapılmasının hızlanması, katma değerin ve markalaşma çalışmalarının arttırılması olarak sıralayabiliriz. Ayrıca müşteri ilişkilerini belirleyen ana unsurun ‘’10 -15 cent’’ olmadığı, ‘’markanın tanınması, bilinmesi ve talep görmesi’’ konularıyla ilgili olduğunun anlaşılması gerekiyor. Markalaşma konusunda mesafe alınamazsa, fasonculuk ile sadece günübirlik ticaretler yapar ve yarını sadece ucuz vermekle kurtarabiliriz.’ dedi.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.