DOLAR 32,5206
EURO 34,7509
ALTIN 2495,829
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunus Emre Enstitüsü’nü yeni bir yapıya kavuşturacağız

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunus Emre Enstitüsü’nü yeni bir yapıya kavuşturacağız
    04.03.2017
    A+
    A-

    3. Milli Kültür Şurasında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yunus Emre Enstitüsü’nü bürokrasinin çarkları arasında ezilmesine yol açmayacak, tıpkı Maarif Vakfı gibi özerk bir çerçeve içinde faaliyetlerini yürütecek yeni bir yapıya kavuşturmalıyız, kavuşturacağız” dedi.
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunus Emre Enstitüsü’nü Maarif Vakfı gibi özerk bir çerçeve içinde faaliyetlerini yürütecek yeni bir yapıya kavuşturacaklarını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen 3. Millî Kültür Şûrası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Yunus Emre Merkezlerini, kültürümüzün, dilimizin, sanatımızın dünyaya tanıtımını gerçekleştirmek üzere kurduk. İngiltere, Fransa ve Almanya başta olmak üzere dünyada pek çok örneği bulunan bu merkezlerimizi daha canlı ve daha etkin hâle getirmeliyiz. Bunun için Yunus Emre Enstitüsünü bürokrasinin çarkları arasında ezilmesine yol açmayacak, tıpkı Maarif Vakfı gibi özerk bir çerçeve içinde faaliyetlerini yürütecek yeni bir yapıya kavuşturmalıyız, kavuşturacağız.”

    2009 yılında kurulan Yunus Emre Enstitüsü, 7 yılda büyük bir mesafe kat etti. 40’a yakın ülkede 50 Türk Kültür Merkezi faaliyet geçirildi. Aynı şekilde, 40’ı aşkın ülkede üniversitelerde Türkoloji bölümleri açıldı veya mevcut bölümler destekleniyor. Bu üniversitelerin sayısı 70’i geçti. Müzikten sinemaya, hüsn-ü hattan halı dokumacılığına, eşsiz mutfağımızdan el yazmalarına kültürümüzün bütün renklerini kuşatan bu faaliyetler sayesinde yüzbinlerce insanla yüz yüze temas kurma ve Türkiye’yi tanıtma imkânı yakalanıyor. Türkçe kurslarının hem sayısı artıyor, hem de öğrenci kitlesi her geçen gün büyüyor. Amerika kıtası olmak üzere Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ile Asya’daki farklı ülkelerde Türk Kültür Merkezi açma çalışmaları ise devam ediyor. Kurum, 2023 yılında 100 ülkeye ulaşmayı hedefliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.