DOLAR 32,3326
EURO 35,1791
ALTIN 2241,802
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Damakları çatlatacak dana kuşbaşı tarifi

    Damakları çatlatacak dana kuşbaşı tarifi
    23.05.2020
    A+
    A-

    Lezzeti ve besin değeri ile menülerin vazgeçilmezi olan kırmızı et, Ramazan’da olduğu gibi bayram sofralarında da baş köşede yer alacak. Bonfilet, paylaşmanın ve bereketin sembolü olan bayram sofralarına özel, tadı ile damakları çatlatacak lezzetli bir tarif paylaşıyor. Sevdiklerine unutulmaz bir bayram sofrası hazırlamak isteyenler, Bonfilet’in dana kuşbaşı tarifi ile menülerine eşsiz bir dokunuş katacak.  

    Birbirinden eşsiz yemeklerin süslediği bayram sofları hepimizin hayallerinde yer ediyor. Lezzeti ile unutulmaz sofraların olmazsa olmazı kırmızı et, bayram menülerinde de ilk sıradaki yerini alıyor. “Kendine bir iyilik et” sloganıyla tüketicilerini sağlıklı ve güvenilir gıda ile buluşturan Bonfilet, bayram sofraları için şefleri kıskandıracak özel bir tarif paylaşıyor.

    Bonfilet’in, besin öğeleri, vitamin ve mineral yönünden zengin kırmızı et ile hazırladığı dana kuşbaşı tarifi, bayram sofralarına lezzetli bir alternatif sunuyor.

    Dana Kuşbaşı (4-6 Kişilik)

    Malzemeler

    1 kg Bonfilet Dana Kuşbaşı

    500 gr arpacık soğan

    3-4 diş sarımsak

    1 adet büyük boy havuç

    2-3 adet patates

    400 gr bezelye

    1,5 yemek kaşığı tereyağı

    1 yemek kaşığı sıvı yağ

    1 tatlı kaşığı kuru kekik

    Yarım yemek kaşığı un

    Tuz ve karabiber

    Yapılışı

    Önceden kızdırdığınız tencereye dana kuşbaşı eti atın ve etin suyunu salmasını bekleyin. Sonrasında et suyunu çekene kadar, tencerenin ağzını kapatmadan 2-3 dakika pişirin. Et suyunu çektikten sonra tencerenin içerisine soğan, sarımsak ve havuç ekleyin. Soğan ve havuçla birlikte eti 2-3 dakika daha pişirin. Sonrasında yarım yemek kaşığı un ekleyin. Ardından üzerine sıcak su ilave edin. Et, orta ateşte iyice pişene kadar (yaklaşık 35 dakika) tencerenin kapağı kapatın. Etin pişmesine 10-15 dakika kala, önceden doğradığınız patatesleri ilave edin. Varsa taze bezelyeleri de patateslerle birlikte tencereye ekleyin. Eğer bezelyeleriniz konserve ise tencerenin altını kapatmadan 3-4 dakika önce tencerenin içerisine ilave edin. Ardından tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte biraz daha pişirin. Ardından isteğinize göre bir tatlı kaşığı kuru kekik ya da diğer baharatları ilave edin.  Tencerenin altını kapatmadan önce bir yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Ardından 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. Dana kuşbaşı yemeğiniz servise hazır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.