DOLAR 32,5128
EURO 34,7761
ALTIN 2500,887
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    DAP Holding İstMarina projesinde sona yaklaştı

    DAP Holding İstMarina projesinde sona yaklaştı

    DAP Holding İstanbul Kartal’da hayata geçirdiği İstMarina projesinde sona yaklaştı. Şirket Emlak Konut GYO’nun Kartal sahildeki 60 dönüm arsası için yapılan ihalede 1 milyar 335 milyon liralık hasılat taahhütü vererek yola çıkmıştı. İçinde konut, otel, okul, hastane, alışveriş merkezi olan projede satışlar 2014 yılında başladı. 1611 konuta yer verilen projede teslimlere ekim sonunda başlayacaklarını belirten Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “ Elde edilen gelir taahhütün çok üstüne çıktı. Alışveriş merkezi hariç şimdiden 1.4 milyarı yakaladık. AVM de dahil edilirse 3 milyar ciroya ulaşacağız ve Emlak Konut’a verdiğimiz hasılat taahhütünü 2 kattan fazla artıracağız” dedi.

    ÖDEME 1 YIL SONRA

    Projedeki konutları 3 yıl önce metrekaresi 5 bin 400 liradan satışa sunduklarını belirten Yılmaz, bugün fiyatların 9 bin liradan başladığını, ortalama metrekare fiyatının da 13 bin lira olduğunu ifade etti. Prim potansiyelinin sürdüğünü belirten Yılmaz, projedeki marinanın da tamamlanması ile metrekare fiyatlarının 20 bin lirayı bulacağını ifade etti. Projedeki okulun eğitime başladığını, hastanenin şubat ayında teslim edileceğini belirten Yılmaz, 160 mağazası bulunacak alışveriş merkezinde yüzde 75 doluluk oranını yakaladıklarını ifade etti. Projede kalan 139 daire için de bir kampanya hazırladıklarını belirten Yılmaz  şunları söyledi: “31 Ekim’e kadar devam edecek kampanya kapsamında satış fiyatının yüzde 5’i peşin, yüzde 15’i ise satış tarihinden itibaren 12’inci ayda veya teslim tarihinde ara ödeme şeklinde tahsil ediliyor. Kalan yüzde 80’lik bölüm ise banka kredisi yoluyla ödenirken, proje kira geliri ile kendi kendini 8 yılda amorti ediyor. Banka taksitleri de 15 ay sonra başlıyor. En düşük daire fiyatımız 547 bin lira. 27 bin lira peşin ödenecek, kalan yüzde 15 yani 82 bin 1 yıl sonra ödenecek. Yüzde 80’lik banka kredisi Ocak 2019’da başlayacak. Aylık kredi taksiti 6 bin 700 lira. Bu dairenin bugün kira değeri 2 bin 700 lira. Taksitler 15 ay sonra başlıyor ama evler hemen teslim ediliyor. ”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.