DOLAR 32,3322
EURO 35,157
ALTIN 2245,67
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dar gelirli aileler ev değil dükkan alsın

    Dar gelirli aileler ev değil dükkan alsın
    21.03.2017
    A+
    A-

    İstanbul’da her bölgenin değerli olduğu ya da değerleneceği bir gerçek…
    Gayrimenkul alanında Dünya Birincisi Evrim Kırmızıtaş Başaran;İstanbul’da her bölgenin değerli olduğu ya da değerleneceğine dikkat çekti….
    “Üçüncü köprü ve üçüncü havaalanı İstanbul’da Tem’in kuzeyinin daha fazla değerlenmesini sağlayacak…Önümüzdeki on yılda ulaşım,sağlık ve eğitim yatırımlarının en iyi olduğu lokasyonlar fazla prim yapacak yerlerin başında gelecektir.Anadolu Yakasında Bağdat Caddesi,Çamlıca,Tuzla,Sancaktepe ve Ataşehir,Avrupa Yakası’nda ise Fulya,Bomonti,Şişli,Büyükdere caddesi aksında,Çatalca ,Arnavutköy ve Bahçeşehir,Ispartakule ve Hoşdere aksındaki gayrimenkullerin daha da değerlenmesini bekliyorum.”dedi…
    İstanbul’da saksıda olsun,toprağınız olsun payı bir gerçek…
    2016, inşaat sektörü için oldukça zor bir yıldı. 2 seçim ve ülkede yaşanan terör olaylarının etkisi ile şirketler yeni projelerini beklemeye alıp mevcut projelerdeki stoğu eritmeye odaklandı. Firmalar 2017 ile birlikte yeni proje hazırlığına da girdi. Topraktan alacağınız bir dairenin kazancı her zaman inşaatı bitmek üzere olan daireden fazla olacaktır.
    Özellikle konut alırken incelenmesi gerekenler;
    -İmar ve iskan izinleri
    -Tapunun sorunsuz olması
    -Yapı kullanım belgesi
    -Gayrimenkulün bulunduğu bölgede gelecekte bir kamulaştırma olup olmayacağı
    -Konutlarda zemin incelenmesinin doğru şekilde yapılması
    -Deprem ve diğer doğal afetlere karşı dayanıklılık
    -Kooperatif yapılarında ortak kullanılan alanları ve hakları
    İŞADAMI olmayıp GAYRİMENKUL ZENGİNİ olmak…
    Evrim Kırmızıtaş Başaran,yaptığı açıklamalarda ;
    “Parasını ciddi bir şekilde değerlendiren bir çok müşterilerim var,kendileri gayrimenkul zengini…Malını riske atmak istemiyor,hayatını kira gelirleri ile idame ettiriyorlar.
    Gayrimenkul ,özellikle İstanbul’da hiçbir zaman zarar etmiyor , çünkü
    İstanbul ‘un taşı toprağı altın ve çoğu gizli işadamları sadece gayrimenkul alış-satışı ile gelirlerini artırıyorlar…
    DAR GELİRLİ AİLELER KONUT DEĞİL DÜKKAN ALSIN!!
    Arsa her zaman geleceğe dönük ciddi bir yatırımdır.
    Ticari olarak paranızı değerlendirmek istiyorsanız ev değil dükkan alın.Konutlar her zaman 30-35 yılda kira getirisini amorti eder ..Ama kira getirili dükkan almanız hem çok daha kısa sürede konuttan daha hızlı amorti edecek kendisini hem de daha fazla kira getirisi getirip,kazanç elde edeceğiniz bir gerçek… Kira getirisi için ev alınmaz, dükkan alınır! Aynı paraya satın alacağınız dükkan veya evin kira getirilerini karşılaştırırsanız dükkan getirisinin daha yüksek olacağını göreceksiniz.Türkiye’de en zor şeyi ev kiracısı ile uğraşmak. Bu zorlukları yaşamak yerine ufak bir dükkan alırsınız, diyelim ki işleri iyi gitmedi hemen çıkar ya da kaçar, bir sonraki gelecek kiracı kendi dekorasyonunu zaten yapacaktır; yani size dükkanı kiralamaktan başka zorluk çıkmaz. Eve kiracı bulmak zor! zaten evi kiralamak zor, kira ödemek yerine insanlar ev alıyor… Küçük dükkanlara da her zaman rağbet vardır, yeri uygun olduğu sürece.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.