DOLAR 32,3315
EURO 35,1042
ALTIN 2308,444
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dijital fabrikaların temelleri İstanbul’da atılacak

    Dijital fabrikaların temelleri İstanbul’da atılacak
    16.10.2019
    A+
    A-

    Uluslararası 6 sanayi fuarını tek çatı altında buluşturan WIN EURASIA, 12-15 Mart 2020 tarihleri arasında TÜYAP İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Türkiye’nin teknoloji odaklı sanayi hamlesi içinde öncelikli sektörün makine sanayii olarak belirlenmesinin önemine dikkat çeken Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, “Türk makine sanayiinin ileri teknoloji ürünlerine İstanbul’da ev sahipliği yapacağız. Sac işleme, metal kesme ve şekillendirme sektörlerinde ileri teknolojili, endüstriyel ve ticari uygulamaları WIN EURASIA’da görücüye çıkaracağız” dedi.

    Avrasya bölgesinin lider imalat sanayi fuarı WIN EURASIA, dünya genelinden binlerce katılımcı ve ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. “Sanayide Dijitalleşme” konseptiyle en yeni teknolojilerin görücüye çıkacağı fuarda sac işlemeden metal şekillendirme teknolojilerine; otomasyon hizmetlerinden elektrik ve elektronik ekipmanlara; hidrolik ve pnömatik hizmetlerden tesis içi lojistiğe kadar geleceğin fabrikaları için ihtiyaç duyulan tüm eko-sistem bir araya gelecek.

    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde hayata geçen “Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’nın Türkiye’nin endüstriyel dönüşümüne önemli katkılarda bulunacağını ve ileri teknolojili sanayi ürünlerinin WIN EURASIA 2020’de sergileneceğini belirten Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel şunları ifade etti:

    “Ürün kalite ve teknolojisini sürekli artıran Türkiye sanayisi AB ülkeleri ile ABD’ye olan ihracatını arttırırken bu başarısını dünya ölçeğine yaymak üzere çalışmalarına hız verdi. Türkiye sanayiinin destekçisi olarak bu başarının ileriye taşınması noktasında üzerimize düşen sorumluğu yerine getrime gayretiyle çalışıyoruz. WIN EURASIA 2020 ile CIS ülkelerinden Afrika’ya kadar geniş bir katılımla imalatçıların ihracat hedeflediği ülkelerle bir araya getirecek, B2B görüşmeleriyle açılmak istedikleri hedef pazarlarla buluşturacağız. Fuar kapsamında devlet destekli Alım Heyeti Programları çerçevesinde çeşitli konferanslar forumlar, şirket ve ürün sunumları, paneller, kurumsal etkinlikler, uluslararası etkinlikler ve özel tematik etkinlikler düzenleyeceğiz. Sektörün önde gelen kuruluşlarının da desteğiyle Türkiye ekonomisine daha fazla katma değer katacak önemli bir etkinliğe imza atacağız.”

    WIN EURASIA Türkiye sanayisinin attığı adımların tamamlayıcısı

    Endüstri 4.0 başlığına özel bir yer ayrılan WIN EURASIA’da yerli ve yabancı firmalar son teknoloji ürün ve hizmetlerini İstanbul’da tanıtma fırsatı bulacak.Uluslararası firmaların; robot, otomasyon teknolojisi, IT çözümleri ve yazılımların yanı sıra network platformlarının da sergileneceği fuar dünya sanayi devlerinin son teknolojilerini göstermek için yarışacağı bir vitrin olurken, Fuar kapsamında “ Jeneratör Özel Bölümü”nün de düzenlenmesi planlanıyor.

    Türkiye’nin sanayide teknoloji odaklı üretime hız verdiğini ve yerli üretime dayalı katma değeri yüksek ürünlerle gücüne güç kattığını ifade eden Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Kühnel şunları söyledi;

    “Türkiye üretimde dışa bağımlılığı azaltacak, cari açığı kalıcı olarak düşürecek ve küresel rekabette elini güçlendirecek adımlar atıyor. Türkiye sanayisinde dijital dönüşümüne kılavuzluk eden WIN EURASIA, Türkiye sanayisinin attığı bu adımların tamamlayıcısı olarak üreticilerin ihtiyaç duyacağı tüm yeni teknolojileri bir araya getirecek.”

    Dijital dönüşüme özel alanlar; 5G Demo Alanı WIN EURASIA’da !

    Fuar kapsamında düzenlenecek Endüstri 4.0 Festival Alanı5G Özel AlanıSmart 4.0 Akıllı Üretim HattıWIN 4.0 Application ParkDigital Factory-IIoT ve Forum Alanı katılımcı ve ziyaretçilere son teknoloji üretim kanalları hakkında bilgi verecek. İmalat sanayiine 360 derece bakış açısı sağlamayı amaçlayan fuar, katılımcılarına otomasyon, dijitalleşme, nesnelerin interneti, arttırılmış gerçeklik gibi teknolojik gelişmeleri de yakından deneyimleme imkânı sunacak.

    Endüstri 4.0 Festival Alanı’nda birçok teknolojik yenilik ilk defa sahne alacak. Dijital dönüşüm ile 5G Entegrasyonu ana temasıyla hayata geçirilecek olan Endüstri 4.0 Festival Alanı, Pilz Türkiye sponsorluğunda 45 firmaya ev sahipliği yapacak. Aynı zamanda 1. salonda yer alan endüstri 4.0 forum alanı, 100’den fazla davetli konuşmacıyı bir araya getirecek. Trio Mobil sponsorluğunda “Fabrikalarda Dijital Dönüşüm Konferans Programı”nda ise Türkiye sanayisinde dijital döşüm süreci ele alınacak. WIN Eurasia 2020’de katılımcı ve ziyaretçiler için 1. salonda özel kurgulanan 5G Demo Alanı’nda, gerçek zamanlı 5G teknolojisi Türkiye’de ilk defa sergilenecek.

    Welding EURASIA Fuarı ROBODER ile Güçleniyor!

    İmalat teknolojilerinde milli anlayış ve yerli teknolojilerin dünyadaki pazar payını artırma hedefi ile bir araya gelen ROBODER dernek üyeleri de WIN EURASIA’daki yerini alacak.Fuar ziyaretçileri robotik çözümler ve yüksek teknolojik üretim uygulamaları alanından son gelişmeleri, Welding EURASIA alanında ROBODER üye stantlarında deneyimleme şansına sahip olacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.