DOLAR 32,5488
EURO 34,8233
ALTIN 2439,189
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    DKY Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya: 2018 yılında daha da iyi sonuçlara ulaşabiliriz

    DKY Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya: 2018 yılında daha da iyi sonuçlara ulaşabiliriz
    23.11.2017
    A+
    A-

    Türkiye genelinde konut satışlarının 2017 Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,7 oranında azalarak 122 bin 882 olduğunun belirten DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya; “İnşatta KDV oranının ve tapu işlemleri üzerinden alınan harçların düşürülmesi gibi uygulamaların Eylül ayına kadar geçerli olması sebebiyle rekor satışlar gerçekleşmişti ve sektöre ciddi ivme katmıştı.

    Desteklerin sona ermesi, ekim satışlarına düşüş olarak yansıdı. Bu düşüşü normal olarak değerlendiriyoruz.  Gayrimenkul sektörü, her zaman daha fazla getirisi olan Türkiye’nin lokomotifi bir sektördür. Bunu bilen yatırımcı günlük hareketlenmelerin sonuçlarına göre değil, bu bilinçle yatırımını yapıyor. Kamu tarafından getirilecek yeni teşviklerle birlikte 2018 yılında daha da iyi sonuçlara ulaşabiliriz.  500 bin bağımsız bölümün dönüştürülmesi hedefi ile Türkiye büyümesine %1.2’lik katkı hedefimizin önemini ve bu hedefe koşmanın önemini vurguluyor.

    Ayrıca yabancılara yapılan konut satışlarının ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 70,9 artarak 2 bin 677 olduğunu görüyoruz. Bu rakamlarla Türkiye’nin  yabancı yatırımcı için hala cazip ve güvenilir bir Pazar olduğunu görüyoruz.

    Yılsonunda gayrimenkul sektörünün yeni bir rekora daha imza atarak 1,5 milyonluk konut satışı sağlayacağını öngörüyoruz. Her yıl kendi rekorunu kıran sektörümüzden 2018’de çok daha umutluyuz. 2017 yılından daha hızlı büyüyeceğini düşünüyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.