DOLAR 32,4617
EURO 34,8435
ALTIN 2421,697
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Domino’s Pizza’dan pizza âşıklarının 2019 yolculuğu

    Domino’s Pizza’dan pizza âşıklarının 2019 yolculuğu
    31.12.2019
    A+
    A-

    Domino’s Pizza, lezzet tutkunlarının 2019 yılında en çok hafta sonunda pizza keyfi yaptığını, yaz mevsiminde ise en çok siparişin Ağustos ayında geldiğini açıkladı. Domino’s’un verilerine göre şehir bazında sipariş şampiyonluğunu İstanbul göğüslerken, İstanbul’u Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya’daki pizza severlerin siparişleri takip etti. İşte Domino’s Pizza’dan pizza âşıklarının 2019 yolculuğu…

    Edirne’den Iğdır’a Türkiye’nin dört bir yanına her yıl 40 milyondan fazla pizza taşıyan Domino’s Pizza, pizza tutkunlarının 2019 yılı tercihlerini açıkladı. Satışlarıyla Türkiye pizza pazarının yarısını oluşturan Domino’s’un verilerine göre 2019’da hafta sonu evde keyif yapanların en büyük eşlikçisi pizza oldu. Türk halkı hafta sonu pizza siparişi vermeye bayılırken iller bazında sipariş şampiyonluğunu İstanbul göğüsledi. İstanbul’u ise Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya’daki pizza severlerin siparişleri takip etti.

    Türkiye’nin pizza saati

    Türkiye’de en fazla pizza siparişi cumartesi ve pazar günleri verilse de tüketiciler 2019’da haftanın her günü pizzayı tercih etti. Pizza severler adeta tüm günün yorgunluğunu pizzayla atmak istercesine, en çok saat 19.00’da pizza siparişi verdi.

    Pizzanın fendi yaz sıcağını yendi

    Domino’s’un verilerine göre 2019 yılında yaz sezonunda en çok pizza siparişi ise Ağustos ayında verildi. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken bile lezzet tutkunları sıcacık pizzalarını yemekten vazgeçmedi.

    2019’un sipariş lideri Süperos

    Domino’s Pizza’nın en çok sipariş edilen pizzalarının başında bu yıl Süperos geldi. Birbirinden zengin, bol malzemesiyle damakları şenlendiren Bol Malzemos siparişte ikinci, Karışık pizza ise üçüncü oldu.

    Sarımsaklasak da mı yesek?

    Tüketiciler 2019 yılında da pizzalarına ekstra lezzet katmaktan geri durmadı. Pizzalar sipariş edilirken en çok Sarımsak Kenar tercih edildi. Pizza severler yıl boyunca bir tek pizza siparişiyle de yetinmedi. Pizzanın eşlikçisi olarak kimileri Gurme Patatesi, kimileri Yoğurtlu Sosu istedi. Tatlı keyfine gelinceyse lezzet severler “Sufle’siz olmaz” dedi.

    Tek seferde 800 Dürümos!

    “Bu kadar Dürümos’u acaba kim yedi?” Domino’s Pizza ekibinin 2019’da en çok merak ettiği soru bu oldu. Çünkü Domino’s tarzı Dürümos, gördüğü yoğun ilgiyle 2019’un yıldızı olurken Dürümos’a doyamayan kimliği belirsiz lezzet tutkunları, tek seferde 800 adet sipariş etti.

    Domino’s Pizza hakkında

    1960 yılında ABD’de kurulan Domino’s Pizza, bugün dünyada 85 ülkede toplam 16 binden fazla restoran işletiyor ve 2018 itibarıyla yıllık perakende satışları 13,5 milyar ABD Doları’nı aşıyor. Domino’s Pizza, ülkemizdeki faaliyetlerini 23 yıldır sürdürüyor. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 69 ile yayılmış 538 şubesi, Gebze, İzmir, Ankara ve Gaziantep’teki fabrikalarıyla Türkiye pizza endüstrisine öncülük ediyor.

    İnovasyon alanındaki yatırımları sayesinde, Domino’s Pizza’nın Türkiye’deki evlere servis cirosunun yüzde 62’sini, dijital kanallardan alınan siparişler oluşturuyor. Domino’s Pizza’nın lezzet yolculuğu, dalında kızarmış olgun domateslerinin titizlikle hasat edilmesiyle başlıyor. Gizli baharat formülü ile harmanlayarak ürettiği nefis pizza sosunu, İtalyan mozzerella üretim teknikleriyle ürettiği mozzerella ile birleştiriyor. Pizzalarda sucuk, sosis pepperoni, jambon gibi zengin şarküteri ürünleri kullanılıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.