DOLAR 32,5051
EURO 34,9132
ALTIN 2426,744
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ‘Dönüşüm’ü önce kendim tecrübe ettim

    ‘Dönüşüm’ü önce kendim tecrübe ettim
    20.04.2017
    A+
    A-

    Uzun yıllardır yazıları ile Marininevi’nden takipçilerine yol arkadaşlığı yapan Mari Camgöz Pektezol, 2005 yılından bugüne çıktığı bu dönüşüm yolculuğunda, Reiki Eğitmenliği, NLP Practitioner, E.F.T Uygulayıcısı, Yaşam ve Kurumsal Koçluk, Eğiticinin Eğitimi, Yönetici ve Üst Düzey Lider Koçluğunda Ustalık, Optimum Denge Modeli I ve II Basamak Eğitimleri, Zihin Haritaları Eğitmenliği eğitimlerini ve deneyimlerini 3dDönüşüm çatısı altında topladı.

    Bireylerin kendi var olan özgün potansiyellerini önce kendilerinin doğru algılayabilmesinin yarattığı muhteşem etkiyi, sonrasında ise bireyin çevresinin bu değişimi, dönüşümü deneyimlemesine birçok kez şahit olmasına danışmanlık eden Dönüşüm Ustası Mari Camgöz Pektezol, 3dDönüşüm’ün hikayesini anlatıyor;

    “Bundan yaklaşık 4 yıl önce bir kişisel blog olarak açıldım dış dünyaya. Adına marininevi.net dedim.. Bir evdi, çünkü hepimiz önce evimizde olmak isteriz diye düşündüm, hissettim. Evimizin her odası ayrı bir işlev görür, küçük büyük fark etmez o ev seni yansıtır. Sen evinin her odasında başka bir duygu, düşünce, davranış içindesindir. Mesela mutfakta yemek yapar, en yakın sohbetlerini burada yaparsın, üretirsin, dinlenirsin, mesela salon burası şık olmalıdır, düzenli olmalıdır, misafirlerini burada ağırlarsın, burada sen “algılanmak istediğin” haldesindir, bahçende veya küçük balkonunda huzur istersin, doğayla bir olmak, doğanın sesi ile kendi iç sesini buluşturmak istersin ya hani işte bunun gibi…Sen de bilirsin evimiz en rahat ettiğimiz alanımızdır. Bu rahatlık bazen “rahatlık alanımız” ile karışabilir, bu ev ise rahat bir ev olmakla birlikte çalışmaların yoğun olduğu, dönüşümün doğal bir şekilde olduğu, ev olarak inşa edildi.

    Yıllar birbirini takip etti, uzun yıllar süren kurumsal alandaki yoğun çalışmalarım ile bireysel dönüşüm çalışmalarım da hız kazandı. Aldığım eğitimler, verdiğim eğitimler, bireysel koçluk çalışmaları, kazandığım ve kazandırdığım yepyeni yetkinlikler, bakış açıları, yeni tanışmalar derken artık burada yapılan işler bu eve sığmaz oldu.

    “Önce benim yaşamım dönüştü!”
    Özünde dönüşüm olan tüm bu çalışmalar tabii ki önce kurucusunun, yani benim yaşamımı dönüştürdü. Yaşam tesadüfen yaşanamaz. Amacın olmalıdır; bu amaç nefes almak kadar hayati olunca seni yepyeni kapıları açmaya, gerekirse olmazları oldurmaya, hayallerini yaşamaya olanca gücüyle iter.

    Dönüşüm sancılıdır, sabırlı olmak gerekir. Sabır denen süreci oflaya puflaya, niye olmuyor, yapamıyorum gibi gereksiz enerji tüketiciler ile geçirmek ise büyük bir hatadır. Sabır bir hazırlık sürecidir, doğru yönetmek gerekir.

    İşte “sabırın sonu selamettir” diyen atasözümüz misali, dönüşümün sınırsız olasılıklara açılan kapıları ardına kadar açıldı.

    Neden 3d?
    3d çünkü, insan bütünseldir.
    3d çünkü, insan duygudur, düşüncedir, davranıştır.
    Tüm bunların harmanlandığı eşsiz bir ruhtur insan.
    Enerjidir, tanımlanamaz, durdurulamaz.
    Pozitif Psikolojiyi temel alan çalışmalarda, kişinin iyi olma halini ve önce kendini keşfetmesini esas almak, yola çıkış noktamızdır.

    Yaşamda şikayetler var ise elbette çözümler de vardır.
    Her çözümün bir başlangıç noktası 3d ile tabii ki mümkündür.
    Yeter ki; sen etkin ol, etkili ol kendi yaşamında.
    Değişmeye, dönüşmeye gönüllü ol yeter.
    Gerisi 3d ile başlar, ilerler ve optimum hedefe ulaşır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.