DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dünya Su Samurları Günü Emaar Akvaryumda kutlanıyor

    Dünya Su Samurları Günü Emaar Akvaryumda kutlanıyor
    07.05.2019
    A+
    A-

    Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi, 25 Mayıs Dünya Su Samurları Günü’nü mayıs ayı boyunca hafta sonları düzenleyeceği eğitici ve eğlenceli etkinlikler ile kutluyor.Nesli tüketmekte olan türler arasında yer alan su samurlarının az bilinen yaşamlarını uzmanların sunumuyla keşfedecek çocuklar, dilerlerse uzmanlar tarafından yapılan beslenme seansını da izleyebilecek.

    İstanbul’un en gözde ve trend alışveriş merkezi Emaar Mall’da bulunan Emaar Akvaryum, Dünya Su Samurları Günü’nün de kutlandığı mayıs ayı süresince her hafta sonu çocukları, eğitici ve eğlendirici etkinlik serisiyle buluşturacak. Su samuru temalı atölyeler, boyama etkinlikleri, oyunlar ve sürpriz hediyelerle çocuklara dopdolu hafta sonları sunan Emaar Akvaryum, uzman sunumlarıyla da çocukları, dünyanın en akıllı ve eğlenceli su canlıları arasında yer alan su samurları hakkında bilgilendirecek. Ayrıca dileyen ziyaretçiler su samurlarının beslenme seansını* izleme fırsatı da bulacaklar.

    Hem suda hem de karada yaşayan su samurları, tarımsal kirlilik ve ormanların yok edilmesi nedeniyle yaşam alanlarının ortadan kalkması sonucu günümüzde tehlike altındaki türler arasında yer alıyor. Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi, doğada nesli tükenme tehlikesi altındaki türlerin neslinin devamlılığının sağlanmak üzere yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Dubai’deki akvaryumda dünyaya gelen 2 dişi 1 erkek olmak üzere toplam 3 adet su samuruna ev sahipliği yapıyor.

    200’e yakın canlı türü, 20 binden fazla deniz canlısı ve amfibiye ev sahipliği yapan Emaar Akvaryum, ziyaretçilerine mini manta vatozları ve daha birçok tropik su canlısı arasında şnorkelle yüzme veya tüplü dalış** fırsatı sunuyor. Ayrıca geçtiğimiz aylarda akvaryumda dünyaya gelen yavru timsahlarıyla da ziyaretçilerini sualtının büyülü dünyasına davet ediyor.

    * Dünyanın en sevimli canlıları su samurlarının beslenme seansı her gün 11.30 ve 15.30’da yapılmaktadır.

    ** Şnorkel ile yüzme 8 yaş ve üzeri, tüplü dalış ise 14 yaş ve üzeri tüm çocuk/yetişkinler için geçerlidir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.