DOLAR 32,5185
EURO 34,5604
ALTIN 2491,717
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dünya, Uluslararası Bal Kongresi ile Türk balını tanıyacak

    29.09.2017
    A+
    A-

    Çin’den sonra bal üretiminde dünyada ikinci sırada yer alan Türkiye, uygun iklim koşulları ve bitki örtüsü çeşitliliği ile zengin bir floraya sahip. Özellikle çam balı üretiminde, dünya genelindeki ihtiyacın yüzde 90’ını karşılayarak liderliğini koruyan Türkiye, bu yıl 45’inci Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi’ne ev sahipliği yapıyor. Bal üreticileri, Kongre’nin 120 yıllık tarihinde ilk kez İstanbul’da yapılacak olmasının Türk balının tanıtımı açısından da çok önemli olduğunun altını çiziyor.

    Bal üretimi her yıl katlanarak artan Türkiye, Çin’den sonra dünyada ikinci sırada yer alıyor. Türkiye’nin dört mevsimi yaşaması, uygun iklim koşulları ve bitki örtüsü çeşitliliğinin yanı sıra son yıllarda arıcılık sektörüne yapılan destekler, sektörün hızla yol almasını sağladı. Özellikle, çam balı üretiminde, dünya genelindeki ihtiyacın yüzde 90’ını karşılayan Türkiye, 29 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında yapılacak 45’inci Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi’ne ev sahipliği yapıyor. İlk kez İstanbul’da yapılacak kongrenin, Türk balının tanıtımı için büyük önem taşıdığını belirtiliyor.

    Dört Mevsim Bal Üretiyoruz

    Türk balının kalitesi ile dünyada ünlü olduğunu belirten Honeyci markasının kurucusu ve 32 yıllık bal üreticisi Ahmet Bağran Aksoy, “Ülkemiz bal üretimi konusunda dünyada ikinci sırada yer alıyor. İklim koşullarımız, bitki örtümüzün çeşitliliği ve flora zenginliği ile dünyanın bal üretimi konusunda merkezi konumundayız. Türk balı dünyada kalitesi ile ünlü. Ülkemizin iklimi arıcılığa oldukça elverişli ve dört mevsim bal üretebiliyoruz”ifadelerini kullandı.

    Türk Balı Tüm Dünyaya Tanıtılacak

    Kongrenin İstanbul’da yapılmasının Türk balının tanıtımı açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Aksoy“2013 yılında Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yapılan kongreye katılım göstermiş ve 2017 yılında yapılacak kongrenin ev sahibi olacağımız haberini alarak dönmüştük. Bu yıl, kongrenin ülkemizde yapılması, balımızın tanıtımı anlamında büyük önem taşıyor. Flora zenginliğine sahip Türk balı, Amerika, Çin, Almanya, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, Avusturalya, Pakistan, Bangladeş, başta olmak üzere 120 ülkenin katılacağı bu etkinlikte dünyaya tanıtılacak. Bu kongrenin ülkemizde yapılıyor olması, sektörde geldiğimiz noktayı göstermektedir” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.