DOLAR 32,2614
EURO 34,7137
ALTIN 2400,292
BIST 10336,5
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dünyadaki 45 cumhurbaşkanından 40’ını Brooks Brothers giydiriyor

    Dünyadaki 45 cumhurbaşkanından 40’ını Brooks Brothers giydiriyor
    29.11.2018
    A+
    A-

    Türkiye’de perakende sektörünün nabzını tutan sektörün en büyük buluşma platformu Perakende Günleri’nin ikinci günü birbirinden değerli konuk ve konu başlıkları ile devam ediyor. İkinci günün sabah seansı, sektör profesyonellerinin kadın istihdamı, sürdürülebilir perakende ve marka hikâyeleri konu başlıklarındaki oturumlarıyla tamamlandı.

    Dünyanın önde gelen perakende ve moda markalarından Brooks Brothers’ın Global Başkanı Andy Lew, ‘200 Yaşında Bir Efsane’ başlıklı oturumunda markanın tarihçesini ve yönetim süreçlerini gündeme alırken şu ifadeleri kullandı: “Brooks Brothers olarak 200 yılımızı geride bıraktık. ABD’nin 1818’de kurulmuş en eski ve en büyük markası konumundayız. Chicago’dan, Eiffel Kulesi’nden ve Özgürlük Anıtı’ndan daha da eskiyiz. Sosyal hareketleri, değişiklikleri hep beraber yaşadık. Peki, nasıl oldu da 200 yıldır başarılı bir marka sürecini yürütüyoruz? CEO’muz hep aynı şeyi söylüyor: “Başarılı olduğumuz için yaşlandık.” Geleneksel konfeksiyonun liderlerinden biri 200 yıldır klasikleşmiş ikonlaşmış hazır giyim üretiyoruz. Şirketimiz kurucusu klasik giyimi tercih etmezdi. Moda meraklısı, yenilikleri arayan ve müşterileri anlatmak isteyen markayı kurdu ve geliştirdi. Yenilikçilik merakı sayesinde 200 yıldır şirket büyüdü ama hala çekirdek değerlere sahibiz. 1865 yılında ilk defa konfeksiyon takımları bizler piyasaya sunduk, gömlekte önemli bir yerimiz var. Müşteri ihtiyaçlarını gideriyor, müşterilerimizi şaşırtıyoruz. Son teknoloji ile geleneksel el işçiliğini bir araya getiriyoruz. Özellikle bize sadık müşterilerimize daha fazla yenilik sunmak, hayatları boyunca kullanacakları ürün ve hizmeti onlara sağlamak istiyoruz.”

    Lew konuşmasını şöyle sürdürdü: “Klasik tarz son derece şıktır. Küçük detaylar son derece önemli ve mühimdir. Müşterilerimiz rahat ettirmek istiyoruz. 45 cumhurbaşkanından 40’ını biz giydirdik. Audrey Hepburn’ü de biz giydirdik. Televizyon ve sinemada 100’lerce prodüksiyona imza attık. Leonardo DiCaprio’dan Lady Gaga’ya birlikte çalıştığımız isimler mevcut. Çok çalışan ancak iyi hayatı olan kesimle özdeşleşmiş bir markayız. Müşterilerimizin yüzde 45’i kadın yüzde 65’i erkek ve ortalama gelir seviyesi 100 bin dolar. Sadık müşterilerimizin ortalama alışveriş yılı 10 yıl ve 8 milyon hanede giyiliyoruz. İnternetle ile birlikte mağazalarımızı geliştirdik ve yeni müşterilerimizi kucaklamak istedik. FIAT’ın başkanı özellikle en büyük marka tutkunlarımızdan biriydi. Markanın yeni sahibi ile birlikte gündem tamamen değişti ve yeni müşteri kitlelerine açılmaya başladık. Yeni ve eski müşterilerden tavsiye mektupları aldık. Markanızı dinleyin zaten sizi yönlendirecek. Böylece tüm ürünlerimizi gözden geçirdik, depolarımız dağıtım süreçlerimiz ve kumaşlarımızı gözden geçirdik. Marka özümüzü farklı bir mimari ile sunmaya başladık. ABD ve dünya pazarlarında iyice büyümeye başladık şu anda 45’ten fazla ülkedeyiz. Bu sene itibariyle 850 satış noktası 1 milyar doların üzerinde ciro elde ettik. ABD en büyük pazar. Önümüzdeki iki yıl içerisinde yüzde 50’lik bir dağılım olacak. Bu bakımdan Çin, Hindistan Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa bizim için çok önemli hala geldi.”

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.