DOLAR 32,5043
EURO 34,7518
ALTIN 2489,252
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dünyanın geleneksel lezzetleri Etnospor Kültür Festivali’nde buluşuyor

    Dünyanın geleneksel lezzetleri Etnospor Kültür Festivali’nde buluşuyor
    01.10.2019
    A+
    A-

    Geleneksel sporların unutulmaması ve yaygınlaştırılması için öncü adımlar atan Dünya Etnospor Konfederasyonu (DEK) tarafından, bu yıl “Pilavdan Dönenin Kaşığı Kırılsın” sloganıyla düzenlenen Etnospor Kültür Festivali’nde sadece spor değil geleneksel lezzetler de başrol oynayacak.

    3-6 Ekim tarihleri arasında Yeşilköy Atatürk Havalimanı etkinlik alanına gelen ziyaretçiler; Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Filistin, Gürcistan, Kosova, Moldova,Moğolistan, Özbekistan, Pakistan, Senegal, Sudan, Tanzanya, Tunus, Ukrayna ve Yemen’den oluşan 16 ülkenin geleneksel lezzetleriyle geçmişe uzanan bir tarih yolculuğuna çıkacaklar.

    12 branşta bine yakın sporcunun kıran kırana mücadele vereceği Etnospor Kültür Festivali, aynı zamanda 3-6 Ekim tarihlerindeYeşilköy Atatürk Havalimanı’nda adeta bir geleneksel lezzet şölenine dönüşecek. 1 milyona yakın ziyaretçiyi ağırlaması beklenen festivale katılanlar, geleneksel sporların yanı sıra dünya lezzetlerini de deneyimleme şansı elde edecekler. 16 ülkeden 50’yi aşkın geleneksel lezzet, 4 gün boyunca festivalin Evrensel Tatlar alanında ziyaretçilerle buluşturulacak. Ziyaretçiler, ülke mutfaklarının yemek yapımı etkinliklerine katılarak, damaklarda tarifsiz izler bırakan bu eşsiz lezzetleri kendi mutfaklarına kazandırmanın yöntemlerini de öğrenebilecekler.

    ÖZBEK PİLAVI DAMAKLARI ŞENLENDİRECEK

    Sergilediği geleneksel sporlar aracılığıyla bu sene “Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın” sloganıyla azim, kararlılık ve mücadele kavramlarına odaklanan festival, sloganıyla örtüşen ikramlarıyla da ziyaretçileri tam bir lezzet keşfine çıkaracak. İkramlar arasında geleneksel lezzetler arasında bir yıldız gibi parlayan Özbek Pilavı, festivalin gözde yemeği olarak damakları şenlendirecek. Festival sırasında ziyaretçilerin katılım göstereceği sportif ve el sanatları etkinlikleri gibi ikramlar da ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

    OBA ALANLARINDA LEZZET KEŞFİ

    Festivalin oba alanlarında düzenlenecek etkinliklerinde yöresel lezzetler de rol alacak. Gelin Toyu, Beşik Toyu, Tuşo Toyu, Geştek Toyu, Göktürk Alfabesi Atölyesi, Yöresel Ritüeller, Kilimhane, Demirhane başlıklarında düzenlenen bu etkinlikler kapsamında yöresel tadımlar ve ikramlar da yapılacak. Alanda 16 Orta Asya ülkesini temsil eden toplulukların yanı sıra Türkiye’nin yedi bölgesinden farklı iller de çadırlarını kuracak. Bu çadırlarda Türkiye’yi temsil eden geleneksel yemekler lezzet şölenine ortak olacak.

    FESTİVALDE LEZZET ŞÖLENİ SUNACAK ÜLKELER VE GELENEKSEL YEMEKLERİ:

    Afganistan- Afgan Pilavı

    Arnavutluk- Elbesan Tava

    Azerbaycan- Şah Pilavı

    Filistin- Müceddere

    Gürcistan- Satsivi

    Kosova- Yufkalı Paça

    Moğalistan- Moğol Mantısı

    Moldova- Kavurma

    Özbekistan- Özbek Pilavı

    Pakistan- ChickenKarahi

    Senegal- Balık ve Salçalı Karides

    Sudan- Falafel

    Tanzanya- Mtori

    Tunus- Ojja (Şakşuka)

    Ukrayna- Borş

    Yemen- Saltah

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.