DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    DuPont ikinci çeyrek ve ilk yarı sonuçlarını açıkladı

    DuPont ikinci çeyrek ve ilk yarı sonuçlarını açıkladı
    28.07.2017
    A+
    A-

    Küresel pazara birinci sınıf, yenilikçi ürünler, malzemeler ve hizmetler sunan bir bilim şirketi olan DuPont bugün 2017 yılının ikinci çeyreğine ait devam eden operasyonlardan elde edilen GAAP1 kârını hisse başına 0,97 $; işletme kârını ise hisse başına 1,38 $ olarak açıkladı. Bir önceki yılın GAAP1 ve işletme kârı ise hisse başına sırasıyla 1,16 $ ve 1,24 $ olarak gerçekleşmişti.
    2017’nin ilk yarısında, DuPont devam eden operasyonlardan hisse başına 2,50 $ GAAP1 kârıyla hisse başına 3,02 $ işletme kârı elde etti. Önceki yılın aynı dönemine ait hisse başına GAAP1 ve işletme kârı sırasıyla 2,55 $ ve 2,50 $ olarak gerçekleşmişti.
    İkinci çeyrekte satışlar, yerel fiyatların yüzde 1 düşmesiyle kısmen dengelenen yüzde 6’lık satış hacmi kârına bağlı olarak, bir önceki yıla göre yüzde 5 artışla toplam 7,4 milyar $’a ulaştı.
    Satış hacmi, başta Tarım, Elektronik & İletişim ve Koruma Çözümleri olmak üzere tüm iş kollarında büyüme kaydetti. İlk yarıda 15,2 milyar $ olarak kaydedilen satışlar, satış hacminden ileri gelen yüzde 5’lik kâra bağlı olarak önceki yıla göre yüzde 5 arttı. Satışlar başta Tarım, Performans Materyalleri ve Elektronik & İletişim olmak üzere çoğu iş kolunda büyüdü. Tarım iş kolunda satışlar, Güney Amerika’daki Pazar yaklaşımıdeğişikliği dâhil, tohum teslimatlarının zamanlamasındaki değişimlerden olumlu etkilendi. Söz konusu değişiklik ilk yarıdaki satışlara yaklaşık 200 milyon $ veya yüzde 1’lik katkı sağladı.
    DuPont Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ed Breen, “Artan hisse başına işletme kârı ve satışlarımızdaki yüzde 5’lik güçlü büyümenin ardında, son derece verimli çalışan inovasyon sistemimizin getirdiği hacim büyümesi yatıyor,” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Dow ile Ağustos’ta tamamlanması beklenen birleşmeye doğru giderken, ekiplerimizin ortaya koyduğu dikkat, etkili ve verimli çalışmanın sonuçlarını görmeye devam ediyoruz. Yaptığımız birleşme planlaması sayesinde, 3 milyar $ değerindeki maliyet sinerji hedefimizi yakalamak üzere başlatacağımız projeler , ivedilikle uygulama aşamasına geçebilecek. Planladığımız güçlü, bağımsız şirketleri kurmaya doğru gidebileceğiz.”
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.