DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dyo’nun ‘Yarınlar İçin Değer’ Projesi’ne Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülü

    Dyo’nun ‘Yarınlar İçin Değer’ Projesi’ne Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülü
    12.05.2018
    A+
    A-

    DYO’nun insana ve yaşam alanlarına kattığı değeri bilimsel bir boyuta taşıdığı kurumsal sosyal sorumluluk projesi “Yarınlar İçin Değer” geleceğe yatırım projeleri kapsamında sosyal sürdürülebilirlik alanında ödüllendirildi. İMSAD’ın organize ettiği ödül töreni 41. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da gerçekleştirildi. ‘Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri’ çerçevesinde DYO adına ödülü, Pazarlama Direktörü Melek Soklangıç Dinçer aldı

    Türk boya sektörünün öncü şirketi Dyo’nun toplumdan aldığını topluma geri verme prensibiyle hayata geçirdiği kurumsal sosyal sorumluluk projesi ‘Yarınlar İçin Değer’; ödülle taçlandı. ‘Türkiye İMSAD (İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Geleceğe Yatırım Ödülleri’ çerçevesinde 41. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da düzenlenen törende ödülü DYO adına, Pazarlama Direktörü Melek Soklangıç Dinçer aldı.

    Törende yaptığı konuşmada, sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye’ye ve dünyaya bir fayda yaratma, ‘yarınlara değer katma’ hedefi ile ilerlediklerini dile getiren Melek Soklangıç Dinçer, “Bu amaçla toplumsal yatırım ve bilgi birikimlerimizi ‘Yarınlar İçin Değer’ çatısı altında hayata geçirdik. Bu kapsamda geleceğin mimarı olacak çocuklara yönelik olarak ‘Öğrenmeye Değer’, onların yaşadıkları ortamları daha da iyileştirmek için ‘Okullara Değer’ ve yaşam alanlarını güzelleştiren profesyonellere yönelik olarak da ‘Ustalığa Değer’ projelerini uygulamaya koyduk ve çok da yol aldık. Projemizi ödüle layık gören herkese çok teşekkür eder, ‘’Yarınlar İçin Değer diyorum” ifadesini kullandı.

    İKİ YILDA 33 BİN 520 ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ

    Dyo Boya ödül aldığı “Yarınlar İçin Değer” adlı sosyal sorumluluk projesi ile bilimsel veri ve temele dayanan sürdürülebilirlik uygulamaları yaratarak daha iyi bir gelecek inşa etmeyi amaçlıyor. Projede ilk etapta “Öğrenmeye Değer” temasıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Bölümleri akademisyenlerinden bir danışma kurulu oluşturuldu. Bu kurul tarafından renk, mekân kullanımı, ısı ve ışık unsurları hakkında bilgiler veren eğitim içerikleri hazırlandı. Proje kapsamında okullarda görev yapan idareciler, sınıf öğretmenleri ve okul aile birliği üyelerine eğitimler verildi.

    2015 – 2016 ve 2016 – 2017 eğitim-öğretim dönemleri içinde toplamda 84 okulda 1.358 öğretmen, 33.520 öğrenci ve yaklaşık 70 bin veliye ulaşıldı. Verilen eğitimlerde çocukların yaşam kaliteleri ve başarılarını artırmaları, estetik değerler hakkında farkındalık sahibi olmaları amaçlanıyor. Yine “Yarınlar İçin Değer” projesi altında “Ustalığa Değer” temasıyla da çalışmalar yapıldı. Bu doğrultuda iki yılda Türkiye çapında 13 ilde 316 boya ustasına Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından eğitim verildi ve eğitim alan ustalar MSGSÜ SEM tarafından sertifikalandırıldılar. Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi ustalar, eğitimler sayesinde bir mimar gözüyle renk ve mekân kompozisyonu yapmayı deneyimledi.

    OKUL BOYAMA STANDARTLARI BELİRLENDİ

    Projenin ‘Okullara Değer’ ayağı çerçevesinde ise T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle bilimsel bir bakış açısı oluşturarak ‘okul boyama ve boya kullanma standartları’ kılavuzu hazırlandı. Bakanlığa bağlı tüm okullara yönelik hazırlanan bu kılavuza uygun olarak akademik eğitime katılmış ustalar tarafından örnek okul boyama uygulamaları gerçekleştirdi. DYO tarafından Okullara Değer ‘okul boyama ve boya kullanımı standartları’kılavuzu kapsamında 10 il ve 10 okulda model uygulama yapıldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.