DOLAR 32,3808
EURO 35,0523
ALTIN 2326,745
BIST 9103,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    E-Ticarette günlük işlem 1.5 milyonu aştı

    E-Ticarette günlük işlem 1.5 milyonu aştı
    14.10.2019
    A+
    A-

    Avantajix. com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral: “18-34 yaş grubundaki gençlerin yoğun ilgisi sonucu e-ticaret rakamları hızla gelişmiş ülkeler seviyesine yükseliyor.”

    İnternetten kartla yapılan ödeme işlemleri adedi, 2019’un ilk yarısında günlük 1,5 milyonu aştı.

    Türkiye’nin ilk para iadeli alışveriş sitesi Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, 18-34 yaş grubundaki gençlerin yoğun ilgisi sonucu, e-ticaret rakamlarının hızla gelişmiş ülkeler seviyesine yükseldiğini, hatta bazı verilerde öne geçildiğini bildirdi.

    Bilişim Sanayicileri Derneği’nin (TÜBİSAD) 2019 Raporu’na göre, online alışverişte mobilin payının ABD, İngiltere, Almanya, Japonya, Fransa gibi devlerin bile üzerinde olduğunun altını çizen Kayral, şunları söyledi:

    “Online alışverişte yaşanan artış rakamlara da yansıyor. Bankaların verilerine göre, internetten yapılan kartlı alışverişte günlük işlem adedi 2014’te 521 bin iken 2015’te 622 bine, 2016’da ise 720 bine, 2017’de 920 bine, 2018’de de 1 milyon 210 bine yükseldi. 2019’un ilk yarısında günlük işlem adedi 1 milyon 541 bin oldu. Bu rakamlar sadece kartla yapılan işlemlere ait. Türkiye’de online alışverişin yüzde 85’i kartla, kalanı da EFT, kapıda ödeme gibi diğer seçeneklerle yapılıyor. EFT, kapıda ödeme seçeneklerini tercih edenler de hesaba katıldığında, günlük işlem adedi 1,7 milyonu buluyor.”

    -Uygun fiyat tercih nedeni

    Kayral, online alışverişin ağırlıklı olarak ürünlere en uygun fiyatla ulaşma imkanından dolayı tercih edildiğini vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

    “E-Ticaretin lokomotifi olan genç nüfus online alışverişin avantajlarını kullanmayı seviyor; çarşı pazar gezmek yerine aradığı ürünün en uygun fiyatlısını birkaç saniye içinde karşılaştırma sitelerinde bulabiliyor; tatilini ve katılacağı etkinlikleri, fırsat sitelerini kullanarak çok ucuza getirebiliyor; ayrıca tüm bu alışverişlerini de Avantajix.com gibi alışveriş yaptıkça para veren siteler üzerinden geçerek yapıp ekstra kazançlar sağlıyor.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.