DOLAR 32,6064
EURO 34,8062
ALTIN 2512,071
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ebru Sanatı ile Çin Hatt Sanatı Üsküdar’da buluştu

    Ebru Sanatı ile Çin Hatt Sanatı Üsküdar’da buluştu
    22.10.2018
    A+
    A-

    Üsküdar’ı İstanbul’un kültür sanat merkezi haline dönüştüren Üsküdar Belediyesi, Çinli Hattat Ustası Haji Noor Deen Mi Guang Jiang ve Ebruzen Hikmet Barutçugil’in eserlerinin yer aldığı İpek Yolu Ebru ve Hatt Sergisi ile sanatseverleri tarihi bir İpek Yolu seyahatine çıkarıyor. Dün Nevmekan Sahil’de açılışı yapılan sergide, 143 eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Hatt ve Ebru sanatının sentezinden oluşan ve Çin’le Türkiye’yi birbirine bağlayan “İpek Yolu” sergisi Ekim Ayı boyunca sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

    Kültür, tarih ve sanatın semti Üsküdar sanata ve sanatçılara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Dünyaca ünlü Çinli Hattat Ustası Haji Noor Deen Mi Guang Jiang ve Ebruzen Hikmet Barutçugil’in eserlerinin yer aldığı İpek Yolu Ebru ve Hatt Sergisi dün sanatseverlerin yoğun katılımıyla açıldı.

    Türkmen “Üsküdar’ın sanata e sahipliği sürecek”

    Açılışta konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kültür ve sanat semti Üsküdar’da bu tarz etkinliklerin devam edeceğini söyledi. Hilmi Türkmen, “Ebruzen Hocası Hikmet Barutçugil hocamızın çok değerli eserlerini burada Üsküdar halkı ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hikmet Hocamız ve Çinli Hattat Haji Noor Deen Mi Guang Jiang İpek Yolu adını verdiği bu sergide birbirinden kıymetli ve değerli eserlerini Nevmekan Sahil’de 143 hatt ve ebru sanatından oluşan eserleri sergileyecek. Ekim Ayı’nın sonuna kadar Üsküdar Nevmekan Sahil’de sergimiz devam edecek. Sadece Üsküdar değil, tüm Türkiye’den hatt ve ebru sanatına gönül vermiş sanatçılar, öğrenciler ve vatandaşların ziyaret edeceğini düşünüyor ve bekliyoruz. Kültür ve sanat semti Üsküdar’ın bu tarz kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam edecek. Güzel bir Üsküdar akşamından ve bu güzel Nevmekan Sahil’de sergimizin açılışına teşriflerinizden dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Nevmekan Sahil’i bildiğiniz üzere yeni açtık. İleriki dönemlerde birbirinden güzel ve anlamlı etkinliklere, kültür buluşmalarına ve sergilere ev sahipliği yapacak. ” Dedi.

    Türkmen konuşmasını şöyle sürdürdü:

    “Bu sergi tesadüfen Üsküdar’da düzenlenmiyor. Üsküdar tarihi boyunca Ebru ve hatt sanatının büyük ustalarına her zaman ev sahipliği yapmış bir şehir. Burada yüz yıllardır süregelen bir birikim var. Bu iki sanata da aşinayız. Bu yüzden İki sanatçımızın da Üsküdar’da buluşması gayet doğal. Biz de büyük bir mutlulukla ev sahipliği yapıyoruz. Bu güzel sergi Üsküdar’a çok yakıştı. Ay sonuna kadar da devam edecektir. İnanıyorum ki Üsküdarlılar büyük ilgi gösterecektir. Sadece geleneksel sanatlar değil çağdaş sanata meraklı sanat severleri de bekliyoruz. Bu sergide herkes ilgisini çekecek güzellikler bulacaktır.”

    Yurt içi ve yurt dışı olmak üzere yüzü aşkın kişiye icazet veren Hattat ustası Hasan Çelebi de açılışa katıldı. Çelebi açılışta yaptığı konuşmada, Üsküdar’ın her zaman sanata ve sanatçıya destek verdiğine vurgu yaptı. Çelebi, “ Geçen sene Çinli Hattat Haji Noor Deen Mi Guang Jiang bana gelerek icazet aldı. Bugün burada eserlerini İpek Yolu’nda Hikmet Barutçugil ile sergilemelerinden dolayı son derece gururlu ve mutluyum.” Dedi.

    Ebru ustası Hikmet Barutçugil yaptığı açılış konuşmasında Üsküdar Belediyesi’ne desteklerinden dolayı şükranlarını sundu. Barutçugil, “15 yıl önce Çinli Hattat Haji Noor Deen Mi Guang Jiang ile Dubai’de bir etkinlikte tanışmıştık. Çinli bir sanatçının Hatt sanatına olan merakı bizi oldukça heyecanlandırdı. O günden bugüne kendisine destek vererek teşvik ettik. Ne mutlu bize ki bugün burada Üsküdar Belediyesi’nin destekleriyle birlikte “İpek Yolu” sergisinde buluştuk. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

    Çinli Hattat Haji Noor Deen Mi Guang Jiang yaptığı konuşmada, “Bu sergi iki ülke arasındaki dostluğu gösteren ve birbirine daha da kenetleyen bir sergi oldu. Sanata dair Türkiye’de yapılan işleri yakından takip ediyorum. Bundan sonra da Üsküdar Belediyesi’yle liderliğinde Türkiye’de Hikmet Hocamızla beraber çalışmayı çok isterim. Başta Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen olmak üzere bu sergiyi organize eden herkese teşekkür ediyorum. ” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.