DOLAR 32,3701
EURO 35,0429
ALTIN 2325,139
BIST 9126,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Eczacıbaşı Profesyonel inovatif ürünleriyle Interclean İstanbul’da

    Eczacıbaşı Profesyonel inovatif ürünleriyle Interclean İstanbul’da
    13.04.2019
    A+
    A-

    Ev dışı tüketim sektörünün öncü şirketlerinden Eczacıbaşı Profesyonel, 10-12 Nisan tarihleri arasında düzenlenen, Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinin endüstriyel temizlik sektörünü bir araya getiren Interclean İstanbul Fuarı’nda inovatif ürünlerini katılımcılarla buluşturdu. 2019 yılında odak noktasına ihracat çalışmalarını ekleyen şirket, Türkiye’nin sınırlarını aşarak, uluslararası bir oyuncu olma yolunda ilerliyor.

    Eczacıbaşı Topluluğu’nun dört ana grubundan biri olan Tüketim Ürünleri Grubu çatısı altında faaliyet gösteren Eczacıbaşı Profesyonel, ürün ve hizmetleri ile 5 bini turizm sektöründe olmak üzere 11 bin işletmeye çözüm sağlıyor. Yeni pazarlar hedefiyle çalışmalarını sürdüren Eczacıbaşı Profesyonel, yenilikçi ürünlerini 10-12 Nisan tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Interclean İstanbul Fuarı’nda Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinden katılım sağlayan sektör temsilcilerine tanıttı.

    Hedef pazarlar bir araya geliyor

    Türkiye’de gerçekleşen önemli fuarlarda ürünlerini müşterileriyle buluşturduklarını belirten EP Eczacıbaşı Profesyonel İş Birim Direktörü Ömer Koç, “Fuarlar hem inovatif ürünlerimizin tanıtımını yapmak hem de sektör temsilcileriyle bir araya gelmemiz açısından önem taşıyor. Bu fuarda Selpak Professional, Maratem ve Dispo markalarımız altında bulunan Antimic, Duo, Bio, Taşınabilir Dispenser, Touch ve Wave Dispenser ailesi, Selpak Professional Premium ve Extra serileri, Geri Dönüşümlü ürün ailesi ile fark yarattığımıza inanıyoruz.  Eczacıbaşı Profesyonel olarak gündemimizdeki en önemli konuların başında uluslararası pazarlardaki varlığımızı güçlendirmek var” dedi. Ev dışı tüketim pazarında büyümeyi sürdürdüklerini aktaran Ömer Koç, profesyonel temizlik kimyasalları alanında 2019 yılı sonunda ihracat ağını geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

    Geri dönüşüm sektörün odak noktası olmalı

    Geri dönüşümlü kağıt ürünlerin kullanımını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini aktaran Ömer Koç, “Ev dışı tüketim sektöründe dünya geri dönüşümlü malzemeye geçiş yapıyor. Biz de doğaya olan sorumluluğumuz gereği daha az enerji ve daha az su harcanarak üretilen ürünlerimizi çevreye duyarlı işletmeler sunuyoruz. Ev dışı tüketim sektörünün odak noktasının sürdürülebilirlik olması gerektiğine inanıyoruz. Selpak Professional Geri Dönüşümlü seri ile işletmelere çevreci çözüm sunuyoruz” dedi.

     

    EP Akademi eğitimi sektör profesyonellerini bilinçlendirdi

    Fuarın ikinci gününde ise Eczacıbaşı Profesyonel Akademi tarafından sektör profesyonellerine yönelik “Hijyende Mükemmellik” semineri gerçekleşti. Eczacıbaşı Profesyonel Akademi Yöneticisi Pınar Günenç’in hijyende mükemmelliğe ulaşmak için sektörde uygulanan yöntemleri anlattığı seminerde, Türkiye ve dünyadan da örneklere yer verildi. Pınar Günenç, doğru temizlik ürünlerinin kullanımı ile kimyasal ve sudan tasarruf sağlanırken zamanı verimli yönetmenin mümkün olabildiğinin altı çizdi.

     

    Eczacıbaşı Profesyonel tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına da değinen Pınar Günenç “Tüketicilerin yüzde 68’i dışarıda yemek yiyeceği mekanı temizlik kriterine göre seçiyor.  Ev dışında yemek yemeyi tercih edenlerin yüzde 58’i ise temiz bulmadığı restorana bir daha gitmiyor. Tüketicilerin yüzde 95’i mekan kalitesini tuvalet temizliği ile tanımlıyor. Söz konusu rakamlardan anlaşılıyor ki, işletme hijyeni tüketici davranışlarını doğrudan etkiliyor” dedi. Doğru temizlik uygulamalarının işletmelerde benimsenmesi için nitelikli iş gücünün artırılması gerektiği vurgulayan Pınar Günenç, Uzaktan Eğitim uygulaması ile eğitim seviyesinin artırılabileceğini aktardı. Günenç, doğa dostu ürünlerin kullanılması gerekliliğine de dikkat çekti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.