DOLAR 32,5373
EURO 34,9489
ALTIN 2457,302
BIST 9882,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Eczacıbaşı Profesyonel’den okullarda ‘El Hijyeni Eğitimi’

    Eczacıbaşı Profesyonel’den okullarda ‘El Hijyeni Eğitimi’
    07.05.2018
    A+
    A-

    Ev dışı tüketimin öncü şirketi Eczacıbaşı Profesyonel, el hijyeni konusunda bilinçlendirme çalışmalarını genişleterek devam ediyor. Eczacıbaşı Profesyonel, bu yıl da 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü kapsamında çocuklara ‘El Hijyeni’ eğitimi verdi. Sabun ve temizlik kâğıdı kullanımına dikkat çeken Eczacıbaşı Profesyonel Akademi Ekibi, İstanbul, Kocaeli, İzmir ve Aydın’da okulları ziyaret ederek 1000 öğrenciyle bir araya geldi.

     

    Eczacıbaşı Profesyonel (EP) Akademi Ekibi, 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü kapsamında gerçekleştirdiği ‘El Hijyeni Eğitimi’ projesiyle 4 farklı şehirde 7 okulda anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencisi olan 1000 çocuk ile buluştu. Çocukları el hijyeni konusunda bilinçlendiren EP Akademi ekibi, mikroplara karşı el hijyeninde sabun kullanımını ve el yıkama tekniklerini çocuklara eğlenceli bir şekilde anlattı. El kurulamada kağıt havlu kullanımının önemine de değinen EP Akademi Ekibi, tek kullanımlık kağıt havluların el kurutma makinelerinden daha hijyenik olduğuna vurgu yaptı.

     

    El hijyeni eğitimleriyle sağlıklı nesillerin gelişimine katkı sağlamak istediklerini belirten EP Akademi Yöneticisi Pınar Günenç; “Çalışmalarımızda sürdürülebilirliği ön planda tutuyoruz. Amacımız daha sağlıklı nesillerin gelişiminde fark yaratacak çalışmalar gerçekleştirmek. Bu kapsamda, geleneksel hale getirdiğimiz “El Hijyeni Eğitimleri”nin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdik. Geride bıraktığımız yıllar boyunca İstanbul, Kocaeli, Ankara, İzmir ve Aydın olmak üzere 5 farklı şehirde, 16 okulda, 3000 öğrenciye eğitim verdik’’ dedi.

     

    ‘‘Doğru el yıkama hastalık oluşumunu 10 kata kadar engelliyor’’

    El Hijyen Eğitimi çalışmalarının çocuklar için çok önemli olduğunu belirten Günenç ‘‘Özellikle, çocukların bir arada bulunduğu okullar, bakteri oluşumu ve parazitlerin yayılması için uygun koşulları barındırabiliyor. Çocuklarımız, hasta olmaları halinde gelişimsel ve akademik olarak da olumsuz yönde etkileniyorlar. Oysaki sadece ellerini doğru yıkamaları bile hastalık oluşumunu 10 kata kadar engelliyor. Onların, el yıkama alışkanlığını erken yaşta kazanmaları ve ömürleri boyunca sürdürmeleri, toplumsal hijyenin sağlanması açısından da çok önemli’’ dedi.

     

    Ellerini doğru kurulamanın doğru yıkama kadar önemli olduğuna değinen Günenç; ‘‘Biz kurutucu cihaz yerine el havlusu kullanımını tavsiye ediyoruz. Çünkü kurutucular bakterilerin yayılmasını sağlıyor ve elde bakteri oluşumunu hızlandırıyor. Kurutucu yerine kâğıt havlu kullanımı bakteri bulaşma oranını yüzde 77 azaltıyor’’ diyor.

     

    El hijyeni eğitim sertifikası

    EP Akademi, okullardaki eğitimlerin sonunda öğrendikleri tekniklerle ellerini yıkayan her sınıfa “El Hijyeni Eğitimi” sertifikası verdi. Sürpriz hediyelerle eğitimlerini sonlandıran EP Akademi Ekibi çocuklar ile çalışmaktan büyük keyif aldıklarını belirtti. Eczacıbaşı Profesyonel, ‘El Hijyen Eğitimi’ projesi ile el hijyenini çocuklara aşılayarak, temizlik ve hijyen farkındalığı yaratmayı sürdürecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.