DOLAR 32,5255
EURO 34,9011
ALTIN 2430,47
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Efitaş İnşaat ve Eskon İnşaat’ın ortak projesi Ömür İstanbul satışa çıktı

    Efitaş İnşaat ve Eskon İnşaat’ın ortak projesi Ömür İstanbul satışa çıktı
    23.09.2017
    A+
    A-

    Efitaş İnşaat, Esenler Belediyesi ve Eskon İnşaat ortaklığı tarafından hayata geçirilen Ömür İstanbul projesi satışa çıktı. Esenler Belediye Başkanı Teyfik Göksu, projenin tam anlamıyla dönüşüm projesi olduğunu söyledi.

    Esenlerde kentsel dönüşüm projesi olarak boşaltılan ve yerine yeni konutların inşa edileceği dönüşüm projesinde satışlar başladı. 4 blokta 278 konut ve 3 ticari üniteden oluşacak sitede 1+1’den 4+1’e 17 farklı tipte konut bulunuyor. Satıştaki en düşük fiyat 312 bin lira olarak veriliyor. Ortalama metrekare fiyatı ise 4 bin 500 lira. Efitaş İnşaat’ın, Esenler Belediyesi ve Eskon İnşat ortaklığı ile hayata geçireceği Ömür İstanbul projesi Esenler Turgut Reis Mahallesi’nde yer alıyor.

     

    Yanında park var
    Projenin basın toplantısına katılan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Ömür İstanbul’un, Esenler’de ilk kentsel dönüşüm çalışmalardan olduğunu söyledi. Göksu, “Bu projenin hemen yanı başında 266 bin metrekarelik bölge parkı var. Yine metro istasyonu da burada yer alıyor” açıklamasında bulundu.

     

    40 daire satıldı
    10 bin 68 metrekarede inşa edilen Ömür İstanbul’da 7 bin metrekare yeşile ayrıldı. Binalar zemin+16 kat şeklinde inşa ediliyor. Yeşil alan kapsamında 100 metrelik yapay havuz, yürüyüş parkuru, yüzme havuzu, sauna, kreş ve taziye salonu yer alıyor. Eskon Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın “Biz belediyenin şirketi olarak 2010 yılından beri kentsel dönüşümle uğraşıyoruz. Bu arsada daha önceden yapılmış konutlar vardı. Biz bunları yıkarak yerinde dönüşüm yapıyoruz” dedi. Proje ile ilgili bilgiler veren Efitaş İnşaat Genel Koordinatörü Tarık Uğur Tayfur da şu ana kadar 40 dairenin satışının tamamlandığını söyledi.

    74 bin konut yenilenecek
    Göksu, 5 yıl önce 100 bin konutun yenilenmesi gerektiği tespitini yaptıklarını bunun 26 bin adetini yenilediklerini söyledi. Halen 74 bin konutun yenilenmesi gerektiğine işaret eden Göksu, “Dönüşümde ikinci etap kapsamında 40 bin konut üzerinde çalışmalarımız devam ediyoruz. Esenler’de 3 mahallede 2 bin konutluk yeni yıkıma başlıyoruz. 2023 yılında bitirmeyi hedefliyoruz. Transfer sürecinde sıkıntı yaşamayacağız” dedi.

    Hak sahibi evine yerleşti
    Kentsel dönüşümde dünya örneklerine baktıklarını belirten Göksu, araştırdıkları hiçbir dönüşüm şehrinde önceliğin can güvenliği olmadığını bizde ise bu maddenin ilk sırada yer aldığını aktardı. Marmara’da bir deprem meydana gelmeden bu işi çözmemiz gerektiğini belirten Göksu, “Ömür İstanbul bu seferberliğin sonuçlarından birisi. Eski hak sahiplerinden 17 kişi Ömür İstanbul’da oturacak. Diğer hak sahiplerinin dairelerini teslim ettik. Biz tüm kararları hak sahipleriyle birlikte alıyoruz” bilgisini verdi.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.