DOLAR 32,5892
EURO 35,0414
ALTIN 2459,629
BIST 9860,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ekonomik zorluklara rağmen yüzde 39’luk büyüme

    Ekonomik zorluklara rağmen yüzde 39’luk büyüme
    26.02.2019
    A+
    A-
    Türkiye 2018 yılında ekonomik anlamda düşük büyüme ve yüksek enflasyonla mücadele etti. Türk Lirası’nın değer kaybetti, enflasyonun yüzde 25’e yükseldi ve inşaat sektöründe büyüme beklenenin altında kaldı. Birçok ekonomik parametrenin, 2019 vizyonu ve ekonomisinin değerlendirildiği “Patronlar Zirvesi” düzenlendi.  Yüzde 39’luk bir büyüme gerçekleştiren Baumit sayısal verilerini, çalışma yöntemlerini, 2018 faaliyetlerini, ekonomik koşullarını ve 2019 planlarını aktaran sunumlar gerçekleştirerek ekonomiyi değerlendirildi.
    Bu önemli etkinliği daha da anlamlı hale getirmek için “Geleceğimizi Mantoluyoruz” sosyal sorumluluk projesi tanıtıldı. Kısıtlı imkanlara sahip çocuklara binlerce kışlık mont bağışının yapılacağı bu özel projede öğrenimine devam eden çocukların geleceğini ısıtacak.
    “KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLER EKONOMİK BELİRSİZLİĞİ GİDERİYOR”
    Akademisyen ve Mimar Esin Tümer, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve Baumit Türkiye Genel Müdürü Atalay Özdayı yapı sektörü, mevzuat, enerji verimliliği ve yapı sektörünün geleceğinin konuları masaya yatırdı. Ünlü televizyon programcısı ve ekonomist Cem Seymen konuşmasında eğitimin, katma değerli ürünler üretmenin, insana yatırım yapmanın ekonomik belirsizlikleri gidereceğini vurguladı. Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Romanya ve Sırbistan’dan sorumlu Baumit Bölge Direktörü Peter Haginger konuşmasında, yerel değerlere verdikleri önemin ve Türkiye’ye olan güvenlerinin altını çizdi.
    “İyiler Her Zaman Kazanır” konseptiyle hayata geçirilen, 200’ü aşkın bayinin katılım gerçekleştirdiği zirvede ekonomik belirsizliklere, tüm finansman zorluklarına karşın işini iyi yapanların her zaman kazandığının altı çizildi. Önlerine çıkan engellere rağmen işlerini çok iyi yapmış 12 ünlü isim tek tek anıldı. Charlie Chaplin’den Elvis Presley’e, Beethoven’dan Müslüm Gürses’e kadar birçok değerli ismin ilham veren hikayesi anlatıldı.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.