DOLAR 32,3148
EURO 35,1197
ALTIN 2292,803
BIST 9052,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Elit koşuculardan ilham aldı: Nike Zoom Pegasus Turbo

    Elit koşuculardan ilham aldı: Nike Zoom Pegasus Turbo
    11.07.2018
    A+
    A-

    Doğrudan elit koşuculardan aldığı geribildirimler üzerinde çalışan Nike Air Zoom Pegasus, yeni modeli Nike Zoom Pegasus Turbo sayesinde hızını önemli ölçüde yükseltmeyi başarıyor.

    Nike Zoom Vaporfly Elite ve 4% alacaksanız, muazzam bir deneyime hazır olun. Bu dominant maraton ayakkabılarından ilham alan Nike Zoom Pegasus Turbo, orta tabana aynı derecede hassas olan ZoomX köpüğünü yerleştirirken, aynı zamanda topuğun aerodinamik şeklinin birebir aynısını alıyor.

    Nike Zoomx köpüğü hakkında bilinmesi gereken üç şey

    Enerji kaybını yüzde 85 azaltıyor – şimdiye kadarki en iyi Nike köpüğü.

    Aynı zamanda Nike’ın en hafif köpüğü (standart 43 numara erkek ayakkabısı yaklaşık 250 gramken, 38 numara kadın ayakkabısı ise neredeyse 195 gram).

    Şimdilik üç çeşidi bulunuyor: Zoom Vaporfly Elite ile Zoom Vaporfly 4% ve şimdi de Zoom Pegasus Turbo.

    Enerji tasarrufunu nasıl yapar?

    Enerji yalnızca aktarılabilir. Hiçbir sistem onu ortaya çıkaramaz ya da ortadan kaldıramaz. Köpüğün buradaki işlevi, ayakkabının üzerine kuvvet uygulayarak onu bastırdığınız her seferde (koşarken bunu genellikle uzun adımlarınızla, temponuz ve ağırlığınızla yaparsınız) ayakkabınızın kaybettiği enerji miktarını azaltmaya yardımcı olmaktır. Bunu da siz ayağınızı yerden her kaldırışınızda ilk şekline dönerek gerçekleştirir. İlk şekline ne kadar çok yaklaşırsa, köpüğe geri aktarılan enerji miktarı o kadar artar.

    Zoom Pegasus Turbo’nun Nike Zoom Vaporfly Elite ve 4%’ten farkı ise karbon-fiber tabanının olmaması. Ama bu bir eksiklik değil, bir strateji: Bu taban itme gücü algısı yaratarak bükülmezlik özelliği sağlarken, koşucuların hızla koşu yolunu “bitirmesine” imkan tanır. Hız sağlayan ayakkabının biraz sert bir yapısı var. Eliud Kipchoge ve Galen Rupp gibi bu ayakkabıyı giyerken büyük maratonlarda koşmuş ve kazanmış elit koşuculardan alınan geribildirimler, bu özelliğin ayakkabıyı koşu günü için ideal kıldığını fakat günlük kullanım için biraz fazla abartılı olduğunu gösterdi, çünkü attığınız her adımda böyle bir özelliğe ihtiyaç duymazsınız. Diğer tüm Nike köpüklerine kıyasla en büyük enerji verimini sağlayan ZoomX köpüğü, koşucuların günlük antrenman koşuları esnasında da maksimum performansı elde etmelerine olanak tanıyor.

    Amortisör analojisi

    Koşu ayakkabıları, vücudunuz için amortisör görevi görür. Amortisörler genel olarak otomobillerde zıplama sorununu en aza indirmek ve araç bir tümseğe ya da çukura vurduğunda kontrolü sağlamak için kullanılır. Bir yarış aracında bulunan amortisörler, daha yüksek hız ve daha iyi direksiyon hâkimiyeti için pist üzerinde bastırma kuvveti sağlama işlevini üstlenirken; kamyonlar yüksek güç karşısında ve daha güçlü donanımla enerji absorpsiyonuna gereksinim duyarlar. Bu nedenle amortisörlerin türleri ve işlevleri farklıdır fakat her ikisi de her bir aracın ihtiyacını mükemmel karşılar. Tıpkı otomobiller gibi ayakkabılarınız da sizin bir antrenman serisi boyunca yaptığınız farklı koşulara hazırlıklı olmalıdır.

    Yakından bakış

    Topuk bandı hassas bölgenin sürtünmesini ya da tahriş olmasını engellemek amacıyla Aşil tendonundan kıvrılacak şekilde tasarlanmışken; 10-mm topuk-burun mesafesi ve 12-mm ön taban yüksekliği koşucuların daha fazla enerji depolamasına yardım ederek epey büyük bir enerji tasarrufu sağlar.

    Ayakkabının üzerinde dikişsiz yarı saydam bir file yüzey bulunur. İhtiyacınız olan kavrayış özelliğini sağlayan Flywire kordonlarla bağcıkların birbirine geçişini gösterir. Ayakkabının tam ortasındaki kalın çizgi dilin üzerinden başlayarak ön tabanın altında sona erer. Alt tabanda ise ZoomX köpüğüne, bir katman Nike React köpüğü eşlik eder. Dokulu desene sahip küçük kauçuk dış taban, darbeyi emerek çoklu yüzey çekiş gücü sağlar.

    Nike Zoom Pegasus Turbo tüm dünyada 2 Ağustos tarihinde nike.com adresinde ve seçkin perakendecilerde satışa sunulacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.