DOLAR 32,5003
EURO 34,5911
ALTIN 2477,9
BIST 9543,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Emaar Square AVM’ye en büyük timsahlar ve penguenler geldi

    Emaar Square AVM’ye en büyük timsahlar ve penguenler geldi
    26.04.2017
    A+
    A-

    Yapımına 5 yıl önce başlanan Emaar Square AVM, 28 Nisan’da kapılarını açıyor. Açılışı 3 kez ertelenen AVM’ye lüks markaları getirmekte zorlandıklarını söyleyen Emaar Türkiye Direktörü Arzu Uludağ, “Yaşanan olaylar nedeniyle markaların yöneticileri temkinli davrandı. Emaar’da mağaza açan lüks markalar arasında Hermes, Cartier, Gucci, Zegna ve Galaries LaFayette var” dedi.

    YAPIMINA 2012 yılında başlanan Emaar Square 28 Nisan’da açılıyor. Dünyanın önde gelen gayrimenkul şirketlerinden Emaar Properties’in Anadolu Yakası’nda otel, rezidans, ofis, AVM ve yaşam alanlarından oluşan projesinin ilk bölümünün açılışı bu hafta yapılacak. Emaar Square projesinin kalbi olarak görülen AVM’nin açılışının 2016 Eylül ayında yapılacağı duyurulmuş, ancak açılış bundan sonra iki kez ertelenmişti. 28 Nisan’da toplam 250 mağaza hizmete başlayacak. Eylül ayında ise projenin tüm fazları açıldığında Emaar Square’de 400 mağaza faaliyete geçmiş olacak.

    LÜKS MARKALARDA ZORLANDIK
    Emaar Türkiye Satış, Pazarlama ve Kiralamalardan sorumlu Kıdemli Direktörü Arzu Uludağ ile açılış öncesinde son hazırlıkları yapılan AVM içinde gezdik.

    Projenin gecikmeli olarak hayata geçmesini de değerlendiren Uludağ, terör olayları, 15 Temmuz saldırısı, referandum öncesi gibi nedenlerin de etkili olduğunu vurgulayarak, “Maalesef özellikle projenin içinde mutlaka olmasını istediğimiz lüks mağazaların yönetimlerini ikna etmekte zorlandık. Emaar’ın dünyadaki tüm projelerinde yer alan lüks markaları buraya getirmek istedik. Ancak yaşanan olaylar nedeniyle markaların yöneticileri temkinli davrandı. Hermes, Cartier, Zegna, Swatch gibi markaların genel merkezlerinden üst düzey yöneticileri bundan 3 ay önce İstanbul’a getirerek ikna ettik. İlk etapta yapılacak açılışta bazı mağazalar açılacak, bazı lüks markalar ise eylülde açılacak. Örneğin LaFayatte mayısta açılıyor, ancak Hermes eylül ayında açılacak” dedi.

    CAZİBE MERKEZİ OLACAK
    İstanbul’da ziyaret edilecek ilk 10 cazibe merkezinden biri olmak üzere tüm planların yapıdığını anlatan Uludağ, “Emaar projelerini takip edenlere güveniyoruz. Deneyimlerimize göre 5 Alman turist bir Rus turist kadar, bir Arap turist de 5 Rus turist kadar alışveriş yapıyor. Körfez ülkelerinden ziyaretçiler İstanbul’da açılan Emaar imzalı bir projeyi duraklarından biri yapacaktır. Amacımız İstanbul’a gelen turistlerin mutlaka uğradıkları adreslerden biri olmak. Boğaz, Sultanahmet, Kapalı Çarşı gibi ilk 10 noktadan biri olmak. Bu yüzden de hem alışveriş hem de uzun süre zaman geçirilecek bir yaşam alanı olarak planlar yapıldı” dedi. Rezidans bölümde de yabancı müşterilerin yüzde 20’sinin Arap ülkelerinden olduğunu ve bu yatırımcıların İstanbul’da en az 2-3 ay yaşamayı planlayarak bu yatırımları yaptıklarının altını çizen Uludağ, gelecek olan müşteri sayısında da bu yüzden iddialı olduklarını söyledi. 2018 yılında AVM’de 25 milyon ziyaretçi hedefleyen Emaar, dakikada 100 kişinin Emaar Square kapılarından geçeceği üzerine planlarını yapıyor.

    LAFAYETTE GELİYOR D.REAM VAZGEÇTİ
    DEMSA Group ortaklığıyla Türkiye’ye gelen Fransız lüks perakende devi Galeries Lafayette Türkiye’deki ilk mağazasını Emaar Square’de açmış olacak. Samsung da Türkiye’deki ilk flagship mağazasını 1 Haziran’da Emaar Square Mall’da açıyor. Mercedes ME konseptini Türkiye’ye ilk defa Emaar Square Mall’la getiriyor. Anadolu Yakası’nın en büyük Vakko’su da Emaar Square Mall’da olacak. Emaar Square’de Gucci, Hermes, Cartier, Harry Winston da mağaza açacak. Yerel lezzetlere de yer verilecek AVM’de Huqqa, Kuruçeşme’deki restoranından sonra ikinci restoranını Emaar Square Mall’da açıyor. Emaar Square’nin açık alanlarında yerel lezzet duraklarına yer verilecek. Sokak satıcıları da olacak. Beyoğlu’ndan Sabırtaşı İçli Köfte-Mustafa Bey ve Kelle Söğüş-Muhabbet Usta, Kadıköy’den de Urfa usülü çiğ köfte–Hüseyin Usta Emaar’da bulunacak. Daha önce Emaar Square’de çatısı altında olan restoranların şubelerini açacağı söylenen Doğuş Grubu’nun yeme-içme şirketi D.ream ise Emaar Square girmekten vazgeçti. Emaar Square’de yer alacak restoran zincirlerinden biri de Emre Ergani tarafından tasarlanan D’or by Şamdan olacak. Kazdağları’ndan zeytinyağcı, Hasan Bey Çiftliği gibi lokal lezzet duraklarına da Emaar’da yer verilecek.


    EN BÜYÜK TİMSAHLAR VE PENGUENLER GELDİ

    EMAAR’da çocukların sualtı dünyasını eğlenceli bir şekilde öğrenmeleri için Kayalık Kıyılar, Mercan Resifleri ve Yağmur Ormanları adında 3 bölümü bulunan Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi kuruldu. Türkiye’de bulunmayan, Denizanası Galerisi, Canlı Mercan Resifleri, Humboldt Penguenleri, Su Samurları, Su Fareleri ve dünyanın en büyük timsahları bu bölümde bulunacak. Emaar Sualtı Bahçesi’nin 5.5 metre erkek ve 3.5 metre dişi timsahları Avustralya’dan geldi. Erkek timsah 750 kg ve 10 sene içerisinde 1 tona ulaşacak. 20 binden fazla canlının olacağı alanda, 200’e yakın farklı tür bulunacak. Akvaryumun toplam alanı 4 bin 500 metrekarenin üzerinde ve yaklaşık 900 metrekarelik alanda 48 ünite bulunuyor. Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi’nde nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında olan Humboldt Penguenleri’ne de ev sahipliği yapacak. Nesil Koruma Programı uygulanacak bu penguenler için ve Emaar Akvaryum ve Su Altı Hayvanat Bahçesi hayvanların neslini korumak için çalışan birlik ve derneklerle birlikte çalışılacak.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.