DOLAR 32,6018
EURO 34,7637
ALTIN 2521,556
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    En verimli Arçelik A.Ş. ürünleri ile yılda 500 milyon m3 su tasarrufu

    En verimli Arçelik A.Ş. ürünleri ile yılda 500 milyon m3 su tasarrufu
    21.03.2017
    A+
    A-

    Arçelik A.Ş., ürünleri ve üretim süreçlerindeki su verimliliği çalışmalarıyla 22 Mart Dünya Su Günü’nde su tasarrufunun önemine dikkat çekiyor. Türkiye’de tüm hanelerdeki çamaşır ve bulaşık makineleri en verimli Arçelik ürünleri ile değiştirildiğinde elde edilecek su tasarrufu yıllık yaklaşık 150 milyon m3’e ulaşacak. Buna ek olarak, elde bulaşık yıkama yerine en verimli Arçelik ürünlerinin kullanılması ile bu rakam yılda 500 milyon m3’ü buluyor.
    Ürünlerinin yanı sıra üretimde su verimliliğine de dikkati çeken şirket, 2011 yılından bu yana işletmelerinde gerçekleştirdiği su verimliliği çalışmaları ile yaklaşık 1 milyon m3 su tasarrufu sağladı. Bu sayede 1 milyon 200 bin hanenin günlük su tüketimine eşdeğer miktarda suyu tasarruf etti. Ayrıca pazardaki eski teknolojiye sahip ürünleri çevre dostu yeni ürünler ile değiştirerek toplamda 2,3 milyon m3 suyun boşa harcanmasını da engelledi.

    ‘Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın’ vizyonuyla hareket eden Arçelik A.Ş., küresel varlığını her geçen gün güçlendirirken, sürdürülebilirlik bilinci ile doğal kaynakları en verimli şekilde kullanarak çevreyle uyumlu ve yenilikçi teknolojiler geliştiriyor. Arçelik A.Ş. 22 Mart Dünya Su Günü’nde, geliştirdiği su verimliliği yüksek ürünleri ile hem su tasarrufuna hem de temiz suyun korunmasına dikkat çekiyor.

    Verimli ürünlerle sağlayacak tasarrufa dikkati çeken Arçelik A.Ş. CEO’su Hakan Bulgurlu, “Türkiye’de tüm hanelerdeki çamaşır ve bulaşık makineleri en verimli ürünlerimiz ile değiştirildiğinde elde edilecek su tasarrufu yıllık yaklaşık 150 milyon m3’ e ulaşacak. Buna ek olarak, elde bulaşık yıkama yerine en verimli ürünlerimizin de kullanılması ile bu rakam yılda 500 milyon m3’ü buluyor. Bu değer 1,5 milyonun üzerinde hanenin yıllık su tüketimine eşdeğer ”dedi. Sorumlu üretici kimliğiyle Bolu’daki geri dönüşüm tesisinde, piyasadan topladıkları su verimsiz ürünleri de geri dönüştürdüklerini söyleyen Hakan Bulgurlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Piyasadaki su verimsiz ürünleri çevre dostu yeni ürünlerle değiştirerek toplamda 2,3 milyon m3 suyun boşa harcanmasını engellemiş olduk.”

    Ürünlerinin yanı sıra işletmelerinde gerçekleştirdiği çalışmalar ile su tasarrufu yaptıklarını, böylece hem doğal kaynak tüketimini hem de atıksu oluşumunu azalttıklarını belirten Arçelik A.Ş. CEO’su Hakan Bulgurlu, “Tüm canlılar için vazgeçilmez bir doğal kaynak olan suyun sürdürülebilirliğini sağlamak ve gelecek nesillere en kıymetli miraslardan biri olarak bırakmak hepimizin görevi. Birleşmiş Milletler, her yıl farklı temalarla kutlanan Dünya Su Günü’nün bu yılki temasını ‘Atıksu’ olarak belirledi. Arçelik olarak, işletmelerimizdeki su verimliliği çalışmaları ile 2011 yılından bu yana yaklaşık 1 milyon m3 su tasarrufu sağladık. Bu sayede 1 milyon 200 bin hanenin günlük su tüketimine eşdeğer miktarda suyu tasarruf etmiş olduk” dedi.

    22 Mart Dünya Su Günü kapsamında rakamlar paylaşan Hakan Bulgurlu sözlerine şöyle devam etti: “Su, gıda güvenliği, enerji güvenliği, ekonomik ve sosyal kalkınmanın temelini oluşturuyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna göre; ekonomik kalkınmada kilit role sahip su kaynakları bakımından zengin ülkelerin büyüme oranları, bu kaynaklara erişimi sınırlı olan ülkelere kıyasla daha yüksek. Gezegenimiz üzerindeki su kaynaklarının sadece yüzde 2,5’u tatlı su kaynaklarından oluşuyor. Bu kıymetli doğal kaynağımız, her geçen gün artan su talebi ve iklim değişikliğinin yarattığı olumsuz etkiler ile tehdit altında. Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF)’nın raporuna göre, son yüzyıl içinde dünya nüfusu 3 kat büyürken su kaynaklarına olan talep 7 kat arttı. 2050 yılına gelindiğinde ise dünya nüfusunun yüzde 40’ından fazlasının su stresi çeken havzalarda yaşaması bekleniyor. Ülkemiz, bulunduğu coğrafya itibariyle, 2030’da su sıkıntısı çeken bir ülke durumuna gelebilecek.”

    Bulgurlu ayrıca, “2030 yılı Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden 6.’sı olan ‘temiz su ve sıhhi koşullar’ ve 12.’si olan ‘sorumlu tüketim ve üretim’ hedefleri kapsamında herkesin suya erişimi ve suyun sürdürülebilir yönetimi amaçlanıyor. Şirketimiz su verimliliğinde öncü ürünler geliştirerek, üretimde kapalı çevrim su döngüsü yaklaşımı ile oluşan suların yeniden kullanımına odaklanarak bu global hedefe katkı sağlıyor” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.