DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Energo Pro 610 bin haneyi aydınlatacak

    Energo Pro 610 bin haneyi aydınlatacak

    Orta-Doğu Avrupa, Karadeniz ve Kafkasya başta olmak üzere 11 ülkede faaliyet gösteren ENERGO-PRO, toplam 863MW kurulu güce sahip 36 adet santrali ile yılda 3TWh’ın üzerinde enerji üretiyor. Türkiye’de de yaklaşık toplam 100MW’a yakın kurulu güce sahip hidroelektrik santrali işleten ENERGO-PRO, enerjide dışa bağımlılığı azaltıcı faaliyetleriyle aktif rol oynuyor.

     

    Orta ve Doğu Avrupa’yı kapsayan geniş bir coğrafyada çevre dostu ve verimli hidroelektrik santralleri ile elektrik üretimi yapan ENERGO-PRO, Türkiye’de; Sivas, Tokat, Ankara ve Artvin’de bulunan 5 hidroelektrik santrali ile hizmet veriyor. 2010 yılından bu yana 5 santral ile birlikte ortalama 585.000 MWh enerji üreten ENERGO-PRO’nun Türkiye’de devam eden iki projesi daha bulunuyor.

     

    Türkiye’yi aydınlatıyor

    Yatırım aşamasında olan iki projenin Muş’ta ve Kars’ta bulunduğunu belirten ENERGO-PRO Genel Müdürü Celal Kozumali; ‘‘Muş’ta yer alan projemiz, Türkiye’nin özel sektörde en büyük göl alanına sahip olmasıyla öne çıkıyor. Kars’ta bulunan projemizi 2019 yılı sonunda, Muş’ta bulunan projemizi ise 2020 yılı sonunda devreye almayı planlıyoruz. Projelerimiz faaliyete geçtiğinde toplam 1227 GWh üretimimizle yıllık 405 bin hanenin elektriğini karşılıyor olacağız. Toplam kapasitemize baktığımızda, 2020 yılı sonunda 610 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz” dedi.

    Su türbini ve jeneratör üretimi yapacak

    Çok uluslu bir şirket olan ENERGO-PRO, kendi bünyesinde bulunan su türbinleri üreticisi Litostroj Power ve aynı zamanda araştırma, tasarım ve mühendislik çalışmalarına odaklanan şirketi Litostroj Engineering ile doğa dostu su türbinleri ve jeneratörleri üretiyor. Türkiye’de de aynı yatırımı planladıklarını belirten Celal Kozumali; “Türkiye’de faaliyete geçecek türbin ve jeneratör fabrikamızın çalışmalarına devam ediyoruz. Üretilecek türbin ve jeneratörler yüzde 95 verime sahip olacak” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.