DOLAR 32,5944
EURO 34,7889
ALTIN 2496,318
BIST 9453,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Enerjisa Enerji’nin 2018 yılı Olağan Genel Kurulu yapıldı

    Enerjisa Enerji’nin 2018 yılı Olağan Genel Kurulu yapıldı

    2018 Mali yılına yönelik Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştiren Enerjisa Enerji’nin faaliyet gelirlerini yüzde 50, baz alınan net kârını ise yüzde 40 oranında arttırdığı belirtildi. 2018 mali yılı için baz alınan net kârın yüzde 65’inin temettü olarak ödenmesi kabul edildi.

    Sabancı Holding ve E.ON iştiraki olan ve elektrik dağıtım ve perakende sektöründe faaliyet gösteren Enerjisa Enerji’nin 2018 mali yılına yönelik Olağan Genel Kurulu, Sabancı Center’da yapıldı. Genel Kurul toplantısında 2018 faaliyet raporu sunulurken, yeni yönetim kurulunun seçimi de yapıldı.

    Enerjisa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler, genel kurulda yaptığı konuşmada, 2018 yılının, Türkiye elektrik enerjisi sektöründe makroekonomik gelişmeler doğrultusunda finansal sürdürülebilirlik kavramının öne çıktığı, yüksek değişim içeren zorlu bir yıl olduğunu belirtti. Zaimler, konuşmasının devamında, “Bu koşullara rağmen elde edilen başarılı sonuçların Enerjisa’nın ne kadar dayanıklı olduğunu gösterdiğini, operasyonel mükemmellik ve doğru finansal risk yönetimi ile sektörde bu farkı yarattıklarını kaydederek, bu başarıda Türk enerji piyasası düzenlemelerinin gücünün de payı olduğuna işaret etti.Enerjisa’ya olan güveni 2018 yılında elde ettiğimiz pozitif operasyonel ve finansal sonuçlara ilave olarak gerçekleştirdiğimiz temettü ödemesi ile daha da güçlendirmeyi başardık. Bu yolda bize güvenen yatırımcılarımıza, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Elektrik gibi dünya ve ülkemiz için can damarı olan ve gelecekte de önemi gittikçe artacak bir sektörün ülkemizdeki öncü ve lider oyuncusu olarak 2019 yılı ve sonrasında da, tüm paydaşlarımızın beklentilerini en iyi şekilde karşılamak için çalışacağız” dedi.

    Genel Kurul’a ilişkin görüşlerini aktaran Enerjisa Enerji CEO’su Ziya Erdem ise, “2018 yılını çevik bir yönetim anlayışı ve doğru taktiksel hamlelerle başarılı bir şekilde tamamladık. Enerjisa Enerji olarak amacımız, elektrik enerjisi sektöründe bir yandan ana iş kollarımızdaki lider konumumuzu güçlendirirken bir yandan da sektörün geleceğine yönelik öncü adımları atmaktır. Bunun için en ileri teknolojileri ve günümüzün dijital dünyasının bize sağladığı tüm olanakları kullanacağız. 2019 yılında da, orta ve uzun vadeli hedeflerimize uyumlu olarak başarılı performansımızı sürdüreceğimize ve tüm paydaşlarımıza en yüksek değeri sağlayacağımıza olan inancımız tamdır” dedi.

    Enerjisa gelirlerini yüzde 50, kârını yüzde 40 artırdı

    2018 Faaliyet Raporu’na göre, elektrik dağıtım ve perakende satışında Türkiye’nin lider enerji şirketi Enerjisa Enerji, 2018 yıl sonunda 3 milyar 845 milyon TL konsolide faaliyet geliri yaratarak, gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 artırdı. Böylelikle, şirket 2018 için belirlemiş olduğu 3,0 -3,3 milyar TL faaliyet gelirleri hedefini büyük ölçüde aştı. Enerjisa Enerji’nin baz alınan net kârı bir önceki yıla göre yüzde 40 artarak 730 milyon TL‘ye yükseldi. Faaliyet gelirindeki bu artış, esas olarak dağıtım iş kolundan geldi. Dağıtım gelirleri 2018 yıl sonunda konsolide faaliyet gelirine yüzde 91’i oranında katkıda bulundu.

    Temettü ödeme oranı net kârın yüzde 65’i

    Enerjisa Enerji Yönetim Kurulu, 28 Mart 2019 tarihinde yapılan 2018 Yılı Olağan Genel Kurul toplantısında,2018 mali yılı için hisse başına 40 kuruş nakit kar payı dağıtım önerisinde bulundu. Bu tutarın, şirketin 2018 mali yılı için 730 milyon TL olan Baz Alınan Net Kârının yüzde 65’i oranında bir temettü ödeme oranına tekabül ederken,şirketin bildirdiği temettü politikasına uygun olarak Baz Alınan Net Kârın yüzde 60-70’i olarak belirlenmiş olan oranın içerisinde kaldığı belirtildi.Enerjisa Enerji’nin 2018 yıl sonu kapanış hisse fiyatı baz alınarak önerilen temettü verimi oranı ise yüzde 8 olarak belirlendi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.