DOLAR 32,5079
EURO 34,9095
ALTIN 2439,217
BIST 9705,9
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Engelsiz Filmler Festivali Ankara’da

    Engelsiz Filmler Festivali Ankara’da
    15.10.2018
    A+
    A-

    Geçtiğimiz hafta İstanbul’da başlayıp yolculuğuna Eskişehir’de devam eden Engelsiz Filmler Festivali, son durağı Ankara’da sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bu yıl altıncısı düzenlenen Festival,17-21 Ekimtarihleri arasında Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut Ankara’da sinemaseverleri ağırlayacak.

    Programında yer alan tüm film ve yan etkinlikleri görme ve işitme engelli bireylerin erişimine uygun olarak, ortopedik engelli bireyler için erişilebilir mekanlarda sunan Festival’in Ankara programında toplam 38 film, “Engelsiz Yarışma”, “Türkiye Sineması”, “Dünyadan”, “Engel Tanımayan Filmler”, “Uzun Lafın Kısası”, “Çocuklar İçin”, “Sinema Tarihinden”, “Zebra” ve “Otizm Dostu Gösterim” olmak üzere 9 ayrı bölümde gösterilecek.

    Engelsiz Yarışma’da Bu Yıl

    2017 yılının ses getiren yerli yapımlarından derlenen Engelsiz Yarışma’da bu yıl Pelin Esmer’in “İşe Yarar Bir Şey”, Emre Erdoğdu’nun “Kar”, Tolga Karaçelik’in“Kelebekler”, Ümit Ünal’ın“Sofra Sırları”, Tayfun Pirselimoğlu’nun “Yol Kenarı”filmleri yer alıyor.

    Beyazperde’nin değerli isimleri Nursel Köse, Ramin Matin, Murat Özerile seyirciler tarafından belirlenen Engelsiz Yarışmaödülleri, 20 Ekim Cumartesisaat 19:30’da Goethe-Institut Ankara’da gerçekleşecekÖdül Töreni’nde sahiplerini bulacak.

    Kültürel Hayata Eşit Katılım Paneli

    Festival programında yer alan Zebra başlıklı kısa film seçkisinin gösteriminin ardından seçkiyi hazırlayan Klappe Auf! Kısa Film Festivali ve Oska Bright Film Festivali’nin temsilcilerinin katılımıyla Türkiye, İngiltere ve Almanya’daki film festivallerinde erişimin nasıl tanımlandığı üzerinden kültürel hayata katılım konusunu tartışmaya açacak bir panel gerçekleşecek.

    Engelsiz Filmler Festivali program koordinatörüEzgi Yalınalp’in moderatörlüğünde gerçekleşecek panele; İngiltere’den Oska Bright Film Festivali yönetmeniBecky Bruzas, Oska Bright Film Festivali yapımcısı Lizzie Banks, Oska Bright Film Festivali yaratıcı yapımcısı David Parker, Hamburg’dan Klappe Auf! Kısa Film Festivali yönetmeni Andreas Grütznerve Klappe Auf! Kısa Film Festivali yardımcı yönetmeniKatrin Mersmannkonuşmacı olarak katılacak. Etkinlik, British Council iş birliğiyle, Kültür ve Sanat Alanında Kadın ve Liderlik Programı kapsamında düzenleniyor.

    Sanal Gerçeklik Deneyimi Festival’de

    17-21 Ekim tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecek Festival, üç farklı Sanal Gerçeklik Deneyimini de seyircilerle buluşturuyor. Otizmli Layla’nın dünyayı nasıl algıladığına tanıklık etmek için “Parti VR”; tekerlekli sandalye ile buz pateni yapan Maxim Kiselev’in yaşadıklarını deneyimlemek için “VRBecerisi: Maxim Kiselev” ve bizleri ME (kronik yorgunluk sendromu) hastalığı hakkında bir yolculuğa çıkaracak “Altüst” adlı sanal gerçeklik deneyimleri, Festival mekanlarının fuaye alanlarında takip edilebilecek.

    Çocuklar İçinOtizm Dostu Gösterim

    Engelsiz Filmler Festivali’nin programındaki bir diğer bölüm ise otizm spektrum bozukluğu bulunan çocuk ve gençlerin rahat bir şekilde film izleyebilmelerine imkan veren Otizm Dostu Gösterim. Bu özel gösterim kapsamında “Orman Çetesi” adlı animasyonfilmseyircilerle buluşacak. Ormanda yaşayan canlıların, ormanı yok etmek isteyen Koala Igor’a karşı mücadelesini anlatan film, loş bir salonda, ses seviyesi düşük tutularak gösterilecek ve seyircilerin salonda istedikleri gibi hareket etmeleri mümkün olacak.

    Tüm Gösterim ve Etkinlikler Ücretsiz

    Her sene olduğu gibi bu sene de tüm gösterimlerini ve yan etkinliklerini ücretsizolarak seyircilere sunan Engelsiz Filmler Festivali, Puruli Kültür Sanat tarafından, TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve Açık Toplum Vakfı ana desteğiyle gerçekleştiriliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.