DOLAR 32,3322
EURO 35,157
ALTIN 2245,67
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Erkekler denize, kadınlar üretime açılıyor

    Erkekler denize, kadınlar üretime açılıyor
    08.03.2019
    A+
    A-

     

    Kadınların iş hayatına katılımının bir tercih değil eşitlik meselesi olduğunu savunan Kocaman Balıkçılık, 2019 yılının başında 14 kadın çalışanı daha şirket bünyesinde dahil ederek toplamda 292 kadın çalışanıyla yolunda daha güçlü yürüyor.

    Bir işin başarılı olması için iş gücüne katılımda kadınların olması şart. Bu inançla tüm iş süreçlerini yöneten Kocaman Balıkçılık, tüm departmanlarındaki ve fabrikalarındaki 292 kadın çalışanıyla bunu kanıtlıyor.

    Kocaman Balıkçılık, istihdamda pozitif ayrımcılık yapıyor

    İş hayatına katılımının bir tercih değil eşitlik meselesi olduğunun bilinciyle İK süreçlerini yöneten Kocaman Balıkçılık hem Bandırma’da hem de Bilecik’te yer alan tesislerinde kadın istihdamına önem veriyor. Son olarak bünyesine dahil ettiği 14 kadın personelle toplamda 292 kadının gücüyle yoluna devam eden Kocaman Balıkçılık, kadının potansiyelini keşfetmenin ve değerlendirmenin başarı kriterinde asla göz ardı edilmemesi gereken bir konu olduğunu düşünüyor.

    Balıkçılık ve işlenmiş su ürünleri sektöründe kadın istihdamı, sektör denizden çıkıp, üretime geçerek yani sanayileşerek artıyor. Sanayileşme ile birlikte balıkçılık sektöründe kadın çalışan oranının her yıl arttığını söyleyen Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, Türkiye’de kadın çalışan konusunun henüz istenilen seviyede olmadığını söyledi.  Kadınların iş gücünde yer aldıkça iş hayatının daha proaktif olduğunun altını çizen Kocaman, önümüzdeki yıllarda daha fazla kadını iş hayatında görmek istediklerini belirtti. Kocaman’da kadın çalışanların genellikle işin üretim ve yönetim kısmında yoğun olarak yer aldığını aktaran Kocaman, “Fabrikamızda çalışan 390 kişinin 292 tanesi kadın. Yoğunluklu olarak işlenmiş su ürünleri sektörünün, özellikle üretim safhasında kadınlar çalışıyor. Bunun en büyük nedeni ise kadınların el emeğinin yüksek, hızlı ve oldukça titiz olmaları. Biz de Kocaman Balıkçılık olarak aynı zamanda duygusal zekalarıyla da ön planda olan kadın çalışanlarımızı destekliyor ve tüm emekçi kadınların özel günlerini kutluyoruz.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.