DOLAR 32,4978
EURO 34,5566
ALTIN 2498,066
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Evini yardım almadan satmayı düşünenler dikkat!

    Evini yardım almadan satmayı düşünenler dikkat!
    19.08.2019
    A+
    A-

    İlk bakışta kendi başına ev satmak daha avantajlı gibi görünse de, detaylı ve uzun süren işlemlerde, işinde uzman bir gayrimenkul danışmanından yardım almak süreci çok daha kolaylaştırıyor. RE/MAX’in gayrimenkul ve ev yaşamıyla ilgili yol haritası sunan blogu emlaktabugün.com, evinizi kendi başına satmanın risklerine dikkat çekiyor.

    Ev alım satımında en doğru ve risk almayan yolu izlediğinize emin misiniz? Evini kendi başına satmak isteyenler bu konuyu bir kez daha değerlendirmeli. Ev alıp satma konusunda yeterli deneyimi olmayanlar hem müşteri potansiyeli, hem evin doğru fiyatını belirleme konusunda yanılabiliyor ve resmi işlemler sırasında sıkıntı yaşayabiliyor; ilk bakışta avantajlı gibi görünen süreç daha zor bir yola girebiliyor. RE’MAX’in alanında uzman gayrimenkul danışmanlarının önerileriyle hazırlanan emlaktabugün.com, evinizi profesyonellerden yardım almadan satmanın yaratabileceği sorunlara karşı uyarıyor.

    Doğru fiyatlandırma faktörü

    Ev satışında en önemli noktalardan biri hiç şüphesiz evin doğru ederini belirleyip öyle satışa çıkarmak. Evin, konumu, metrekaresi ve iç özelliklerine göre tam olarak doğru fiyatlandırmayı da uzman gayrimenkul danışmanıyla yapmak hızlı ve sağlıklı sonuç getiriyor. Yüksek fiyat vererek alıcı potansiyeli kaçırabiliyor ya da kulağa fırsat gibi gelen bir fiyata, ev değerinin çok altında satılabiliyor.

    Yatırım kriteri

    Elinizden çıkarmak istediğiniz evin değerlendirmesini en iyi yapacak olan kişiler yine gayrimenkul danışmanları. Evin konumunun yakın gelecekte alacağı şekil, o civardaki potansiyel alıcılar, çevresel faktörler, tahmini satış süresi ve eve en uygun fiyatı konusunda en doğru planlamayı gayrimenkul danışmanı yapacaktır.

    Güvenliği ihmal etmeyin

    Evini satışa çıkaran herkesi ilgilen bir detay var ki o da güvenlik. Tüm kişisel eşyalarınızın içerisinde olduğu bir daireye hiç tanımadığınız birini kabul etmek, yanınızda güvenilir bir profesyonel olmadığında risk taşıyan bir olaya dönüşüyor. Evi satın almak isteyen kişiler, arada aracı biri olmadığı için kendilerine uygun olan saatlerde evi görme konusunda ısrar edebiliyor; ev sahibi zamanlamayı karşı tarafa göre yapmazsa fırsatlar kaçabiliyor. Daireniz boş olsa bile tanımadığınız birine ev gezdirmek gasp gibi tatsız olaylara neden olabiliyor.

    RE/MAX’in yaşam ve emlak içeriklerine yer verdiği blogu emlaktabugün.com’da gayrimenkul işlemleri, dekorasyon, teknik detaylarla ilgili bilgiler ve fikirler de var. Referans niteliğindeki videolarla da desteklenen emlaktabugün.com’da RE/MAX’in desteği ile uzman fikirlerini doğru kaynaktan alabilirsiniz.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.