DOLAR 32,566
EURO 34,7693
ALTIN 2489,981
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Evinizin ustası olmanız için pratik öneriler

    Evinizin ustası olmanız için pratik öneriler
    16.08.2019
    A+
    A-

    Türkiye’nin yeni boya markası Bi’Boya, geliştirdiği boya ürünleri ve hizmetleriyle tüketicilerin beklentilerini kusursuz bir şekilde karşılıyor. En güzel renkleri, en avantajlı fiyatlar ve yenilikçi dekorasyon fikirleriyle tüketiciyle buluşturan Bi’Boya, aynı zamanda boya ile ilgili tüm uygulama çözümlerini kullanıcılarla paylaşıyor.

    Bu yaz evini bizzat boyamak isteyen tüketiciye kusursuz duvar boyamanın püf noktalarını anlatan Bi’Boya uzmanları, kusursuz duvar boyamanın sanıldığı gibi zor olmadığının, aksine çok eğlenceli olduğunun altını çiziyor. Ev boyama sürecini keyifli hale getirmek için hazırlık aşamasından itibaren en pratik uygulama önerileri şöyle sıralanıyor:

    Önce odanızı uygulama için hazırlayın

    Boya yaparken sadece duvarlar etkilenmiyor. Prizler, anahtarlar, halılar, mobilyalar. Öncelikle, halıları ve kilimleri kaldırmalısınız. Zemini korumak için, koruyucu naylon örtü serebileceğiniz gibi eski örtüler de kullanabilirsiniz. Duvarları rahat boyayabilmeniz ve kolaylıkla hareket edebilmeniz için mobilyalarınızı odadan dışarı çıkarmanız iyi olur. Yeterli alan yoksa mobilyaları odanın ortasında toplayarak üzerlerine koruyucu bir örtü örtebilirsiniz. Son sırada prizler, anahtarlar ve süpürgelikler var. Boyanmasını istemediğiniz bu tip yerleri maskeleme bandıyla kapatarak boyadan korumak oldukça pratik bir yöntem. Kusursuz duvar boyama işlemine başlamak için önce çalışacağınız alanı düzenlemelisiniz.

    Kusursuz duvar boyama için hazırlık şart

    “Pürüzsüz boya nasıl yapılır” diyenlere için pürüzsüz duvarların püf noktası duvarları boyaya hazırlamaktan ve astarlamaktan geçiyor. Peki aşamaları neler?

    • Kolay duvar boyama için öncelikle boyanacak duvarın boyaya hazır olup olmadığı kontrol edilmeli.
    • Duvarda küf ve rutubet gibi izolasyondan kaynaklanan bir sorun varsa o sorun giderilmeli.
    • Boyanacak yüzeyde kabaran ve dökülen zayıf noktalar temizlendikten sonra macun tamiratları yapılabilir.
    • Duvar macunlandıktan sonra yüzeyi zımparayla düzeltilmeli. Akabinde astarlama işlemine geçilebilir.
    • Boyanın daha iyi tutmasını ve daha uzun süre dayanmasını sağladığından astarlama yapılmalı.

    Mükemmel bir kestirme nasıl yapılır?

    İşin en eğlenceli kısmı duvarları boyamak. Boyayacağınız odanın duvarlarına astar attıktan sonra kestirme yaparsanız duvarlarınız muhteşem görünür. Pürüzsüz ve kusursuz duvarlara sahip olursunuz. Tavanını ve duvarlarını iki farklı renge boyadıysanız ve kusursuz duvar boyama istiyorsanız mükemmel bir kestirme yapmanız gerekiyor. Peki kestirme nasıl yapılır? Dikey bir bölge için kestirme yapmak istiyorsanız köşelerin buluştuğu noktadan boyamaya başlamanızı öneriyoruz. Duvar boyunca aşağı doğru tek bir darbe ile boyayın. Bu şekilde boyadığınızda, boya fırçanın üzerinde kayar ve duvarda pürüzsüz bir yüzey oluşturur. Yatay bir bölge için kestirme uyguluyorsanız bu kez kestirme fırçasını yatay şeritler halinde hareket ettirsiniz. Kestirme yaparken elinizin titremesine izin vermeyin ve yumuşak fırça darbeleri atın. Kestirme yaptıktan sonra duvarları seçtiğiniz renge boyayabilirsiniz. Kusursuz duvar boyama için bir diğer yol da iyi bir kestirmedir.

    İz bırakmadan boyamanın püf noktaları var

    Boya yapmaya başlamadan önce kestirme yaptıysanız boyanın iz bırakmasının önüne geçmiş olursunuz. Kestirme yerleri kurumadan geniş yerleri rulo ile boyarsanız, boyanın iz bırakmasını engellersiniz. Boyanın iz bırakmasını istemiyorsanız ruloyu dikey olarak ve düz hatlar çizerek uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Boyanın iz bırakmasını önlemenin bir başka yolu ise, boyayı tek seferde ve boya kurumadan yapmanız. Kusursuz duvar boyama yollarından biri de boyanın iz bırakmamasıdır.

    Damlatmadan boya yapılabilir mi?

    • Damlatmadan boyamak için boya doğru oranda inceltilmeli. Boya kovasının üzerinde yazan inceltme oranları uygulanarak boyayı su ile inceltebilirsiniz.
    • Boyanın fırçadan damlamaması için fırçayı boyaya daldırdıktan sonra fırçayı kabın kenarından içine doğru çekerek fazla boyayı geri bırakmalısınız.
    • Boyayı rulo ile yapıyorsanız ruloyu boyaya daldırdıktan sonra kabın içine doğru hafifçe silkelediğinizde boyanın kalan kısmını kaba geri bırakabilirsiniz.
    • Kullandığınız rulonun boya damlatmasını istemiyorsanız rulonun kenarında biriken boyayı sıkça temizlemeniz halinde boyanın damlamasını da önlemiş olursunuz.

    Güzel bir haftasonu aktivitesi olarak evinizi kendiniz keyifle boyayabilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.