DOLAR 32,3146
EURO 35,1067
ALTIN 2292,524
BIST 9054,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Fairy Uluslararası Sustainable Brands’de Sürdürülebilirlik hedeflerini anlattı

    Fairy Uluslararası Sustainable Brands’de Sürdürülebilirlik hedeflerini anlattı
    05.04.2019
    A+
    A-

    Uluslararası Sustainable Brands® Platformu’nun İyi Yaşamı Yeniden Tanımlamak, İyi Yaşamı Yeniden Tasarlamak ve İyi Yaşamı Sunmak vizyonuyla düzenlediği uluslararsı etkinlikte konuşan Procter&Gamble Global Bulaşık Deterjanı ve Avrupa Ev Bakım Kategorisi’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Elvan Önal, “Fairy ile tüketicilere üstün ürün performansı ve çevresel ayak izini azaltan yenilikler sunuyoruz” dedi.

    Uluslararası Sustainable Brands® Platformu’nun İyi Yaşamı Yeniden Tanımlamak, İyi Yaşamı Yeniden Tasarlamak ve İyi Yaşamı Sunmak vizyonuyla 3 – 4 Nisan günlerinde İstanbul’da düzenlediği konferansın “Anlamlı Kampanyalar ile İyi Yaşam Sunmak” başlıklı oturumu, Procter&Gamble Global Bulaşık Deterjanı ve Avrupa Ev Bakım Kategorisi’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Elvan Önal, Türkiye Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk ile Fairy Marka Elçisi oyuncu Berna Laçin’i bir araya getirdi.

    Panelde söz alarak, Procter&Gamble’ın Fairy ile tüketicilere üstün ürün performansı ve çevresel ayak izini azaltan yenilikler sunduklarının altını çizen Elvan Önal konuyla ilgili şöyle konuştu: “Evet üstün ürün performansı ile yetinmiyor, ‘VE’ daha az çevresel ayak izi için inovasyona yatırım yapıyoruz. Biz buna ‘VE’nin GÜCÜ’ diyoruz. Bu sayede, Türk tüketicileri, Fairy pazara girdikten yalnızca 2,5 yıl sonra bizi liderlikle ödüllendirdi. Bundan onur duyuyoruz.”

    “Tüm Fairy deterjanlarından fosfatı çıkardık!”

    Panel izleyicilerine, P&G’nin “VE’nin Gücü” ile ne anlatmak istediklerini bir video ile gösteren Elvan Önal sözlerini şöyle sürdürdü: “Piyasaya sunduğumuz bulaşık makinesine özel Fairy, ön yıkamaya gerek kalmadan üstün temizlik sağlıyor. Fosfatı, dünya çapında tüm perakende ve profesyonel Fairy bulaşık makinesi deterjanlarından çıkararak, bunu gerçekleştiren ilk şirket olduk. Avrupa Birliği düzenlemesinin ötesine geçerek bu adımı dünyanın her yerinde ve hatta Türkiye gibi düzenlemenin henüz bulunmadığı ülkelerde de gerçekleştirdik. Fairy’nin her kapsülüne daha fazla güç sığdırdık. Böylece ön yıkamaya gerek kalmadı.”

    Yüzde 100 Geri Dönüşümlü Şişe

    Önal, Türkiye özelinde geliştirdikleri programları da anlattı. “Sahil Plastiği olarak adlandırdığımız şişenin yakında Türk tüketicisiyle de buluşacağını açıklamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Fairy, Türk Deniz Araştırmaları Vakfı işbirliğiyle Türkiye’de geri dönüşüme yönelik çalışmalarda ön saflarda yer alacak ve “Denizi Şansa Bırakma”projesi ile toplumda farkındalık yaratmayı hedefleyecek” diye konuşan Önal, Fairy’nin aynı zamanda karbon ayak izinin küçülmesine de katkıda bulunduğunu anlattı. Konuyla ilgili Önal şöyle konuştu: “Fairy’nin otomatik bulaşık yıkamadaki devrim niteliğindeki inovasyonu, fosfat kullanmadan performans iyileştirme konusunda önemli bir teknik zorluğun üstesinden gelmemize olanak sağladı. Bugün en konsantre elde yıkama deterjanı piyasaya fosfatsız Fairy tarafından sunuluyor. Fairy’nin küçük bir damlasında bulunan güç sayesinde bir şişe Fairy ile 12.000 tabak yıkanabiliyor ve Fairy diğer marka ürünlerden 2 kat daha uzun süre dayanıyor. Bu da, daha az plastik kullanımı ve nakliye kaynaklı daha az CO2 emisyonu anlamına geliyor. Fairy Türkiye’de piyasaya sunulduğundan beri, Türkiye’deki tüketiciler 500.000 daha az şişe kullandı. Şişe kullanımındaki bu azalma, 18.000 ton seyreltik ürüne ait plastik atığının önüne geçmeye ve taşımada 15.000 ton Co2 tasarrufuna eş değer bir kazanım anlamına geliyor.”

    TÜDAV: “Bütün ülkeler Mavi Ekonomi’yi desteklemelidir.”

    Panelde konuşan Türkiye Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, bütün ülkelerin ekonomik kalkınmayı, sosyal kapsayıcılığı, geçim alanlarının korunması ve geliştirilmesini amaçlayan, denizlerin ve kıyıların çevresel sürdürülebilirliğini savunan, aynı zamanda üretim ile koruma arasındaki dengeyi kuran “sürdürülebilir bir mavi ekonomi”yi desteklemesi gerektiği söyledi.

    Öztürk, denizlerin bu kadar büyük bir önem taşıdığı Türkiye’de Fairy ile birlikte farkındalık kampanyalarını 2 yıldır hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını söyledi ve şu görüşlere yer verdi: “Procter&Gamble deniz kirliliğiyle mücadelede özel sektöre öncülük ediyor.Ülkemizde deniz bilimleri konusunda araştırmalar yapmak deniz yaşamını korumak, deniz kültürü ve sevgisini halkımıza, özellikle gelecek kuşaklara taşımak ve korumak amacıyla faaliyet gösteren TÜDAV olarak bu projenin özel sektör ile sivil toplum işbirliğine de örnek olacağına inanıyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.