DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    FEST ve KBGV Trakya’da 4. Karbon Ayak İzi Ormanı’na hayat veriyor

    FEST ve KBGV Trakya’da 4. Karbon Ayak İzi Ormanı’na hayat veriyor
    09.03.2018
    A+
    A-

    FEST Travel, Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı’nın 2012 yılında başlattığı Karbon Ayak İzi Ormanları Projesi’ne desteğini sürdürüyor. Dördüncü Karbon Ayak İzi Ormanımızın ilk fidanları, 17 Mart 2018 Cumartesi günü Kırklareli Dereköy’de dikilecek.

    Küresel ısınma hızla sürüyor, orman alanları ardı ardına tahrip ediliyor ve geleceğimiz, günden güne daha fazla tehdit ediliyor. Bizse, kullandığımız sanayi ürünleriyle pek çok tüketimimizin sonucunda doğaya saldığımız sera gazlarının etkisini azaltmaya ve bu zararı olabildiğince telafi etmeye çalışıyoruz.

    İşte bu amaçla, FEST Travel olarak Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı’nın (KBGV) 2012 yılında başlattığı Karbon Ayak İzi Ormanları Projesi’nde dördüncü ormana hayat vermeye, Trakya’ya gidiyoruz!

    2012 yılında Kocaeli Körfez’de, 2016 ve 2017’de ise Kırklareli Lüleburgaz ve Babaeski’de oluşturduğumuz Karbon Ayak İzi Ormanlarının ardından dördüncü ormanımızın ilk fidanlarını, 17 Mart 2018 Cumartesi günü Kırklareli Dereköy’de düzenleyeceğimiz törenle dikeceğiz.

    FEST Travel Yönetim Kurulu Başkanı ve KBGV Onursal Başkanı Faruk Pekin, KBGV Başkanı Mustafa Kesim, KBGV Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi’nden Prof. Dr. Necmi Aksoy’un liderliklerinde gerçekleşecek toplu fidan dikimi ve İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı flora gezisi, tüm doğaseverlerin katılımını ve bu önemli harekete desteğini bekliyor.

    Trakya’nın kalbine inşa edilecek ve yaklaşık 250 bin ağacın kesilmesine mal olacak kömürlü termik santral projesinin tehdit ettiği bölgede, doğal yaşamın nefes almaya devam etmesi gerekiyor. Yok olan her ağaç, geleceğimizden geri dönmemek üzere kopan bir parça demek.

    “Sorumlu ve Sürdürülebilir Turizm” ilkelerini kendisine yol edinen ve programlarına katılan her gezgin adına KBGV’ye bağışta bulunan FEST Travel ile kültürel mirasımızın layıkıyla tanıtılması ve korunması için çalışan KBGV’nin amacı, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan doğal ve kültürel zenginliklerin yaşatılmasına daha fazla katkı sunabilmek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.