DOLAR 32,4259
EURO 34,4594
ALTIN 2487,682
BIST 9679,8
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Festival Afişi’nde başrol Turna’nın

    Festival Afişi’nde başrol Turna’nın
    04.10.2018
    A+
    A-

    Çok sayıda yenilikle bu yıl dikkatleri üzerine çeken 8. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin afişi belli oldu. ‘Sinema Uzakları Yakın Eder’ sloganıyla dünyanın farklı ülkelerinden film ve konuklarla keşif ağırlıklı bir program hazırlayan festivalin afişini, halk edebiyatında masallardan destanlara, türkülerden şiirlere kadar geniş yer bulan Turna süslüyor.

    Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliği’nin katkılarıyla 9-15 Kasım 2018 tarihlerinde düzenlenecek8. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin afişinde, halk edebiyatında uzaklara haber gönderenlerin elçisi olarak sembolize edilen turna kullanıldı.

    Dünyanın farklı coğrafyalarından özgün sinema filmleri ve önemli konukların ağırlanacağı 8. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde hazırlıklarında sona gelindiğini ifade eden Festival Direktörü Suat Köçer, bu yılki programda farklılıkların keşfini öne çıkardıklarını söyledi. “Sinema sınırları, imkansızlıkları, farklılıkları aşıp, halkları buluşturan bir sanattır” diyen Köçer, bu anlayışla, Anadolu halk kültürünün çok önemli figürlerinden olan ve duyguların ulağı olarak sembolize edilen turnayı festival afişinde kullandıklarını söyledi.

    Masallardan destanlara, türkülerden şiirlere kadar halk edebiyatında geniş yer bulan ve sevgisi nesilden nesile aktarılan turnanın tasavvuf ve Anadolu’daki farklı inanış ve disiplinlerde de ayrı bir önemi bulunduğunu hatırlatan Köçer, aynı zamanda göçmen bir kuş olan turnayı, dünyanın dört bir yanında insanları benzer duygular etrafında buluşturan sinemanın birleştirici gücüne vurgu yapan bir sembol olarak tanımlamaya çalıştıklarını söyledi. Köçer, afiş için belirledikleri turnanın, Neslihan Özceylan tarafından geleneksel Türk sanatları motiflerine uygun bir anlayışla resmedilerek afişe taşındığını belirtti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.