DOLAR 32,4995
EURO 34,7754
ALTIN 2488,762
BIST 9562,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Feyzullah Yetgin: Konutta asgari peşinatın yüzde 10’a düşürülmesi hem sektör hem de vatandaş için olumlu bir adım

    Feyzullah Yetgin: Konutta asgari peşinatın yüzde 10’a düşürülmesi hem sektör hem de vatandaş için olumlu bir adım
    19.03.2020
    A+
    A-

    Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), koronavirüsün ekonomi üzerindeki etkilerini azaltmak için hayata geçirilen Ekonomik İstikrar Kalkanı paketiyle ilgili bir açıklama yaptı.

    Koronavirüs salgınının önüne geçmek ve ekonomik riskleri en aza indirmek için alınan önlemlerin hayati önemde olduğunu belirten GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, şu değerlendirmede bulundu: “Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinde, gayrimenkul sektörünü olumlu etkileyecek düzenlemelerin de yer almasını hem sektörümüz hem konut alıcıları açısından çok önemli buluyoruz. ‘500 bin liranın altındaki konutlarda kredilendirilebilir miktarın yüzde 80’den yüzde 90’a çıkarılması, asgari peşinatın yüzde 10’a düşürülmesi’ şeklinde yapılacak düzenleme, peşinatını tamamlayamadığı için konut alımını ertelemek zorunda kalan önemli bir kesimi harekete geçirecektir. Başkanımız ve ilgili tüm Bakanlıklarımızın destekleriyle gayrimenkul sektörü, bu süreçten de güçlenerek çıkacaktır. Gayrimenkul sektörünün, kamunun yeni yol haritasına paralel bir şekilde tekrar hareketleneceğine ve büyümeye, gelişmeye devam edeceğine inanıyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.