DOLAR 32,5072
EURO 34,8488
ALTIN 2478,427
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    FlexRibbon esnek şerit fiber teknolojisi

    FlexRibbon esnek şerit fiber teknolojisi
    20.04.2019
    A+
    A-

    Prysmian, MassLink ve FlexRibbon markalı fiber optik kabloları ile fiber sayısını maksimum seviyeye çıkararak, kablo kanalının daha verimli kullanılmasını sağlıyor.

     Son derece esnek şerit fiberler olan FlexRibbon™ sayesinde, olabilecek en düşük çapta üretilmiş olan kabloya maksimum sayıda fiberin koyulabilmesine, yassı şerit fiber şeklinde döşenmesi durumunda daha kolay şerit (ribbon) fiber eki yapılabilmesine veya daha yüksek sayıda fiberin aynı anda kullanılabilmesine olanak sağlıyor.

    Düşük minimum bükülme yarıçaplarında bile zayıflama değeri değişmeyen “bend insensitive” fiberler kullanılarak üretilen, yeni 1.728 fiberli FlexRibbon™ kabloları       31,75 mm. çaplı borulara, 3.456 fiberli FlexRibbon™ kabloları ise 38,1 mm. çaplı borulara sığabilecek şekilde özel olarak tasarlanmıştır. 1.728 fiberli tasarım, geleneksel yassı şerit Ribbon tasarımına göre %21 daha küçük çaptadır ve bu tasarım, kablonun hacmini %38 azaltmaktadır. FlexRibbon™ kabloları, bir taraftan daha yüksek sayıda fiberin kullanılabilmesine izin verirken, diğer taraftan ise 200µ ve 250µ şerit fiberlerin kullanılmasına rağmen yüksek sayıda fiberin aynı anda ek yapılmasına olanak sağlamaktadır.

    FlexRibbon™ teknolojisi hakkında bilgi aktaran Türk Prysmian Kablo Telekom Satış Direktörü Ufuk Çolak, “Çok daha küçük çaplı ve daha hafif olacak şekilde tasarlanan bu kablolar, üstün bükülme direncine ve daha fazla esnekliğe sahip olma özellikleriyle daha küçük boru ve kanallarda, kolay şekilde kurulum yapılmasına olanak sağlıyor. Sahip olduğu yeni teknoloji ile FlexRibbon kablolarımız, loose tube ve yassı şerit teknolojilerinin en iyi özelliklerini aynı anda kullanıcılara sunuyor.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.