DOLAR 32,4621
EURO 34,7709
ALTIN 2440,73
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Folkart Academy’den dev müzikal

    06.09.2019
    A+
    A-

    Folkart Academy’den dev müzikalFolkart Academy öğrencileri, Aristophanes’in Kuşlar isimli müzikal-komedi oyunu sahneledi.

    Bugüne kadar 2 bin 600 öğrencinin tiyatro başta olmak üzere çeşitli sanat dallarında eğitim aldığı Folkart Academy öğrencileri yeni bir tiyatro oyunu sahneledi. Daha önce Sersefil Müzikali ve Güle Güle Kabare’yi oynayan Folkart Academy öğrencileri, bu sene Aristophanes’in Kuşlar adlı eserinden aynı adla uyarlanan müzikal komediyi sahneledi. Oyun Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde Anadolu Salonu’nda seyirciyle buluştu.

    Oyunun sanat yönetmenliğini Volkan Severcan üstlenirken yönetmenliğini ise Bora Severcan yaptı. Engelli bireylerin topluma kazandırılması, toplumda farkındalık yaratılması amacıyla oyunda Ege Engelsiz Derneği ile işbirliği yapıldı. Özel öğrenciler, oyunda kısa da olsa sahne alarak, oyunculuk yeteneklerini sergiledi. İzleyicilerin beğenisini kazanan oyun, yoğun alkış aldı.

    Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği oyuna Uşak Valisi Funda Kocabıyık başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Ünlü tiyatro oyuncusu Zeyno Günenç’in yanı sıra Kuşlar oyunun müziklerinin ilk bestecisi Terry Davies de oyunu izleyenler arasındaydı.

    KUŞLAR HAKKINDA

    Kuşlar, Aristofanes’in en bilinen oyunu ve dünya klasiklerinin en önemli eserlerinden biri. Atina`nın büyük bir bozgunla sonuçlanmış Sicilya Seferi`nden bir yıl sonra kargaşa dolu bir döneminde yazılan Kuşlar, o günlerin sıkıntılı Atina`sından kaçarak gökyüzünde kuşların yönettiği kuşlar ülkesine sığınanları anlatıyor. Ütopik bir devlet modeli ile insanoğlunun ideal toplum düzeni özlemlerini yansıtıyor. Oyunda kurulan kuşların şehrine, “Kuşkent” ismi veriliyor. Kuşkent’te yaşanılan komik ve iğneleyici olaylar silsilesi müzikal komedi olarak anlatılıyor.

    ENGELLİ ÇOCUKLAR SAHNEDE

    Oyunun bir bölümünde Ege Engelsiz Derneği’nin katkılarıyla 7 özel çocuk sahneye çıktı. Oyun izleyicilerden yoğun alkış aldı. Ayakta alkışlanan oyunun sonunda engelli çocuklar ile birlikte sahneye çıkan Folkart Academy Proje Koordinatörü Volkan Severcan, tek tek yapımda emeği geçen isimleri sahneye çağırdı.

    MESUT SANCAK: “TEBRİK EDİYORUM”

    Oyun sonunda konuşan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Folkart Academy öğrencilerini ve yapımda emeği geçenleri tebrik etti. Öğrencilerin kısa süre hazırlanarak, çok güzel bir oyun sergilediklerini kaydeden Sancak, Folkart Academy öğrencilerine başarılar diledi.

    Folkart Academy’e böyle bir oyunda engelli çocuklara yer vermesinin çok güzel bir proje olduğunu ifade eden Ege Engelsiz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İnci Sancak ise, “Özel bireylerin topluma kazandırılması, toplumda farkındalık yaratılması için çalışıyoruz. Bu şekilde mümkün olan her türlü sanat dallarında özel gençlerimizin, çocuklarımızın yer alması hepimizi mutlu ediyor” diye konuştu.

    ImageÜnlü tiyatro sanatçısı ve Folkart Academy Proje Koordinatörü Volkan Severcan da, başta Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Severcan, Folkart’ın sanata ve sanatçılara verdiği desteğin önemine dikkat çekti.

     

    OYUN KÜNYESİ

    KUŞLAR Müzikal Komedi

    ARISTOPHANES

    Adaptasyon: Gencay Gürün

    Müzik: Terry Davies

    Genel Sanat Yönetmeni: Volkan Severcan

    Yönetmen: Bora Severcan

    Orkestra Şefi: Murat Kodallı

    Dekor&Kostüm: Candan Günay

    Koreografi: Yeşim Alıç – Gilles Kanert

    Sirtaki Koreografi: Sedat Buldan

    Salon Dansları: Baransel Zorlu

    Işık Tasarım: Yüksel Aymaz

    Koro Şefi: Hasan Can İşgüden

    Korrepetitör: Oğuzhan Taşoluk

    Genel Koordinatör: Koray Akman

    Yapım Sorumlusu: Gözde Aydın

    OYNAYANLAR

    Çağatay Canavar, Ömer Reşat Gültek, Hasan Can İşgüden, Deniz Bice, Cemrenaz Okan, Demircan Kaçel, Osman Ruhi Saat, Almina Pilancıoğlu, Suphi Can Kanatlı, İzem Zeybekoğlu, Mert Birman, Yasin Sağkal, Cansın Minareci, Esin Şahin, Gizem Efe, Hacı Ali Açıkgöz, Rahime Kutlu, Serap Bilgin, Doğan Çelikel, Ece Şen, ErdemManaf, Erkan Edremit, Fikriye Beyza Gül, Gizel Başpınaroğlu, M. Mustafa Ölmez, Yiğitcan Türkmen, Burçin Karabey, Büşra Ersoy, Ece Yaşıt, Gizem D. Erdemir, İlayda Kadakoğlu, Akan Gülersoy, Diclehan Bekir, Hande Yağcan, İrem A. Menderes, İlayda Boyacı, Kağan Meijer, Muzaffer Kasaba, Nihat Y. Satar, Pelin Uygun, Sevde Uğurlu, Y. Ömer İşcen ve Folkart Academy Orkestrası

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.