DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    GAD’ın Kütüphane Projesi MIPIM’den ödülle dönüyor

    GAD’ın Kütüphane Projesi MIPIM’den ödülle dönüyor
    14.03.2018
    A+
    A-

    GAD Vakfı tarafından tasarlanan kütüphane projesi, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’den ödül aldı

     Mimar Gökhan Avcıoğlu tarafından kurulan GAD Vakfı’nın (GADEV) tasarladığı projeler, ödüle doymuyor. Her yıl mart ayında Fransa’nın Cannes ketinde düzenlenen MIPIM’den, geçen yıl katıldığı Kitapkent Projesi ile jüri özel ödülü alan GAD Vakfı, bu kez “Hydepark Library” “Kütüphane Projesi ile ödül aldı.

    GADEV’in“Hydepark Library” Kütüphane Projesi, dünyanın en prestijli gayrimenkul zirvesi MIPIM işbirliğinde gerçekleştirilen “AR Future Project Awards 2018”de ödüle layık görüldü.

    “Hydepark Library” Kütüphane projesi, GADEV tarafından tasarlanmakta olan İTÜ Kütüphane ve Eğitim Merkezi Projesine de ilham kaynağı oldu.

    Celal Şengör 40 bin kitap bağışlayacak

    İTÜ Kütüphane Projesi de GADEV tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi için geleceğin şehirlerine yakışır bir mimari ile tasarlandı.

    Projenin toplam maliyeti 15 milyon dolar olarak öngörüldü. Bu maliyetin İTÜ mezunlarının yapacağı katkılarla kolayca karşılanacağı belirtilirken, projeye halen İTÜ’de öğretim üyeliği yapan ünlü jeolog Prof. Dr. Celal Şengör de 40 bin kitap bağışlayarak katkıda bulunacak.

    Öte yandan birçok ödüllü projeye imza atan GADEV; mimarlık mesleğinin gelecek nesillere günün koşulları ile uyumlu bir şekilde aktarma amacıyla kuruldu ve bu amaç doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.